Mara Salvatrucha

Lyssnade nyss på en presentation av ett projektarbete av Sandra & Erica som handlade om gängkultur. Det var mer intressant än vad jag trodde innan. Ofta går man med i gäng när man har råkat illa ut någon gång och någon gängmedlem ställer upp för en. MS 13 står för Mara Salvatrucha och 13 sägs stå för att man ska bli brutalt misshandlad i 13 sekunder för att få gå med i gänget. MS 13 har 200.000 medlemmar världen över varav 5.000 i L.A. De flesta är latinos och gänget grundades i USA på 80-talet som en protest mot de amerikanska myndigheterna.

Det är verkligen ingenting jag blir imponerad av om det nu verkar så, utan jag tycker att det är intressant hur gäng kan bli så stora när det ändå finns poliser. Det visar hur liten makt polisen egentligen har. Hoppas att man finner nya sätt att motverka detta avvikande beteende, att försöka hitta orsakerna, när de uppstår och framförallt varför. Oftast uppstår de i ungdomen och de flesta som är med i gäng har oftast varit mobbad, blivit misshandlad, sexuellt utnyttjad eller på annat sätt haft en svår uppväxt.

Livet som gängmedlem är allt annat än glamouröst även om det kan verka så. Det Sandra & Erica visade tydligt var just det. De visade inte bara bra sidor i gängkultur utan just verkligheten, vilket ofta kan vara väldigt negativ.

Om HA läser min blogg tänk på detta. (haha)

Bilder på MS 13-medlemmar

Varje droppe sägs stå för hur många man har mördat.

Kommentarer
Postat av: Erica

Gölligöll :)

2009-05-08 @ 16:01:01
URL: http://visaknarsanne.blogg.se/
Postat av: Anonym

shiiit vad är detta...Det ser ju inte klokt ut..

2009-05-10 @ 20:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0