Betalar hellre skatt än att vaska helt ärligt


Hittade den här i Kissies blogg. Hon säger att man ska inte ses som snål för att man vill ha sina pengar för sig själv som man har arbetat ihop och slitit för. Hon antyder att man minsann inte är snål för att man inte skänker bort sina pengar eller vill betala en viss % skatt av dom. Då kanske hon kan jobba svart istället då? Hur fan tänkte hon?

Det är väl för det första en plikt som medborgare i detta land att betala en viss del av det du tjänar för att bland annat bidra till en modern infrastruktur? Vem ska annars betala den? Reinfeldt eller? För det andra; Om ett samhälle ska fungera så bra som möjligt måste vi ha skatt för att kunna ha en fungerande sjukvård och skola framförallt. Men också ett bra skyddsnät om det skulle gå snett någon gång i livet. Många säger "Men det kommer inte gå snett för mig.." Kaxigt. Din syster, pojkvän, flickvän, mamma, pappa, mormor eller farfar då? Kan det inte gå snett för dom? Kan inte dom bli sjuka eller få sparken?

För att inte tala om hur viktig skolan är, den är minst lika viktig som vården i det här landet. Dom borgerliga partierna har sett till att klasserna blir för stora, färre lärare per elev och även ett betygsystem som börjar allt för tidigt. Dom vill ha det sådär strängt och strikt som förr. Vilket betygsystem det än är tycker jag det är viktigast att varje elev blir sedd och får den hjälp som han/hon behöver. Det fungerar inte om vi inte har tillräckligt med pengar att satsa på skolan.

Att betala skatt är en skyldighet, det är coolt att betala skatt. Betalar man skatt ska man vara stolt. Då är man en del i att bidra till ett tryggt, väl fungerande samhälle med en ordentlig välfärd.

Nu kanske den här bilden är lite vilseledande i just detta ämne, vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Tycker den var lite rolig bara. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0