Helt blank nos

Jag var på 60årsfest hos min faster idag o träffade min släkt. Pappa åkte hem tidigt, först av alla, som han brukar göra på alla tillställningar. Jag stannade kvar och passade på att mingla lite, det var trevligt. Önskar att man kunde träffa alla lite oftare. Vi har trots allt gemensamma intressen många av oss då typ 6 st jobbar/har jobbat inom skola.


Ha en trevlig nyårsafton då allesammans

Sorry för förra inlägget.. Det kan bli sådär när man bloggar från mobilen. Ingen rim och reson, eller vad heter det. Blogg.se-appen suger verkligen.
 
Ikväll har vi äntligen bestämt vad vi ska göra imorgon på nyårsafton! Kommer bli bra tror jag.

Bacon&salamipaj

Bästa på länge. Okej, här kommer receptet!
Fyllning:
1 pkt bacon
5-10 skivor pepparsalami
1/2 gul lök
1/2 röd lök
3 dl riven lagrad ost

3 dl ägg
3 dl mjölk
Salt, peppar, timjan

Pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten
1/2-1 tsk salt

Såhär gör du:
Fixa degen. Knåda med fingrarna (händerna är det bästa redskapet). Ställ in i kylen o nagga (tryck med gaffel lite hål) ställ in i kylen en stund. Förgrädda sedan i 225•C i 10 min.

Hacka fyllningsgrejerna. Stek i smör. När degen är klar, häll i fyllningen från stekpannan, häll på äggsmeten o lägg på ost uppepå. Grädda längst ner i ugnen på 175•C i ca 40 min.


En bra jul

Jag hade världens mysigaste julafton igår. Hann träffa alla nära o kära fast jag jobbade typ hela dagen! Fick jättefina klappar också.

Och idag är det hemvändarpub, eller vad heter det?


God Jul

Här ligger vi i soffan o myser! Vi var här redan kl 9 för kl 14 ska jag jobba. Sedan blir det julklappsöppning kl 22 igen typ. Kneglife.


Godkänd

Blev godkänd på mitt examensarbete, är så jävla lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Började storböla o ringde mormor, hon blev livrädd. Som jag har kämpat med det här arbetet också. Inte jämfört med alla andra kanske, men för att vara jag. Det är ju inte så att jag sitter på kvällar, nätter eller helger, men hela eftermiddagarna liksom. Nu är det bara en tenta kvar, sen kan jag ansöka om examensbevis!

Och idag fick jag mitt schema från nya jobbet. Fan vad jag ser fram emot att börja jobba. Ska bli så sjukt jävla kul, kan inte fatta att jag är klar snart efter tre och ett halvt jävla år.

Pyntade granen idag också. Älskar den. Första egna granen, hihi.

Skumpan fick jag av mitt hjärta för att jag klarade c-uppsatsen <3


Läste igenom tidigare inlägg

Fan vad töntig jag låter hela tiden. Konstigt att alla läsare sticker. Det är bara stalkers kvar nu. O ni vet ju redan allt så kan lika gärna sluta blogga.. Asså jag känner mig ba mobbad som ska sitta o redogöra för vad jag gör om dagarna. Har ju inget annat o skriva. Aja


Glitternaglar <3

Gjorde dom här naglarna igår, och dom är dom bästa hittills! Såå nöjd. Det är bronsglitter, ser lite guldigt ut kanske. Dessa blir perfekta till nyår!

Idag kl 12 tar jag jullov. Då ska vi handla gran och baka pepparkakor o lussebullar. Vi gjorde hemmagjort julpynt igår också. Våran gran kommer bli så fin!


Annars: Faanamanda @ instagram

Alla ba "hallååå, varför uppdaterar du aldrig längre föör???" 
Jag ba "därföööör!!!"
 
Nej, men blogg.se-appen strular som vanligt, blir så jävla less. Sen så sitter jag ju typ aldrig vid datorn, använder den bara när vi ska se på film och sen på seminarier i skolan. Men nu tänkte jag passa på att blogga lite. Kom för ett tag sen hem från stan, har varit o shoppat med mormor hela dagen, kom in vid typ 11 och var hemma vid 20 typ. Vi skulle handla kläder till mig som jag ska ha på mig på julafton men vi hittade inga. Och då gick vi liksom på 3 st H&M, 2 st Zara, Gallerian, 2 st Gina Tricot, 2 Monki, 2 Topshop, Mango, NK, Åhléns... Allt var bara skit ska jag säga er. Så jag får åka in själv någon dag efter skolan istället och försöka hitta ett par schyssta jeans, så kan jag ta nån top/blus jag har hemma bara och ha på mig på julafton.
 
Saken är ju den att det går ju inte att ha på sig vad som helst. Vi är nämligen bortbjudna på förmiddagen och där klär man upp sig från topp till tå.. Eller jag brukar inte ha högklackat/lackskor på mig inomhus (som dom vi ska till alltid har) men annars är utstyrseln noga genomtänkt ska jag säga er. Vilken stress det blir att hitta något som ba PAFF! Har gått varje år men inte nu :(
 
För övrigt så är det väl inte lika mycket plugg nu som det var innan, alltså typ mellan oktober och början på december. Nu är det bara en vanlig delkurs liksom. Det är mycket laga mat, baka och städa. Sambolivet liksom, sjukt kul! Att jag sitter hemma en fredagkväll och bloggar är väl fantastiskt i sig. Jag är inte ens uttråkad. Jag ba softar sönder!!
 
Jag försöker få in mina instagrambilder hit men det går inte såklart..... Ni får nöja er utan sålänge. 

Omänskliga hyresvärdar

Det har hänt en asjobbig grej i vårt hus som gör att man kan bli fucking utelåst från tvättstugan. Vi har fått sånadär RCO med tag som man öppnar med istället för nyckel, både in i porten och till tvättstugan. Och har man bokat t ex 17-21 som jag gjorde idag, kommer man inte in 1 sekund innan 17, utan man får stå fint och vänta tills klockan blir 1 sekund över 17:00. Och nu när all tvätt är klar sådär lagom till 21 så märker jag att torkskåpet hade slutat gå, så kläderna som var kvar där var blöta, så var tvungen att köra dom ett tag till. Men då kan jag inte gå ifrån tvättstugan och lämna kläderna där, för då blir jag utelåst, och kläderna instängda så att säga. 
 
Men här kommer det värsta.
 
Om kläderna nu skulle bli inlåsta, kan jag inte heller vara här först kl 07:00 imorgonbitti som jag tänkte först. Nej, för då har någon annan bokat och då kommer inte jag in med min jävla tag?! Så jag kan hämta mina kläder först när jag har bokat en ny tid. Självklart så blir så icke fallet, utan jag får ju såklart stå o hänga på låset före 07:00 för att stoppa den som har bokat då, och smita in och hämta mina kläder, eller ännu värre om den personen hunnit in, stå och banka på dörren och be om att få bli insläppt. 
 
Detta är omänskligt. Tvättstugan är allas. Jag ska fan få gå dit och hämta mina kläder om jag har glömt dom där! Eller kunna börja tvätta före min tid om den innan är klar. Men nej det går inte för sig.
 
Jag ska klaga. Det ska ni ha jävligt klart för er. Idioter!
 
Btw så sitter jag med min dator i tvättstugan nu och väntar på att min tvätt ska bli torr, lär ju dröja någon timme. Får plugga så länge.

Magnus Uggla är med i 2 sek också. Man ser hans rygg i spelhallen

Vi kollade på En kärlekshistoria igår innan vi skulle sova. Kan vara världens bästa kärleksskildring på film, så äkta. Filmen i sig är lite långtråkig emellanåt, men kärleken mellan Annika och Pär är så fin på något sätt. Dom är så mysiga och kära. Sen är filmen inspelad i Stockholm på sommaren, vilket gör filmen så mycket skönare! 
 
Rekomenderar denna starkt!
 

Pannbiffar med lök o svampsås till middag. Så gott

Tja tja bitches. Jag fick VG på Vetenskapsteori- och metodtentan. Hör ni inte hur svår den låter? 54% fick U på den.

Igår hjälpte vi mamma och hennes kille att flytta in i deras nya lägenhet, en asfin vindsvåning, och så blev vi bjudna på middag där, en fläskfilegryta som jag ska lägga på minnet! Mammas kille är gammal kock så ni kan ju tänka er att den var god!

Under dagen smet jag iväg på dop också, mitt kusinbarn skulle döpas, så var där med min brorsa o hans familj. Alltid kul att träffa lite släkt!

Och idag har vi bakat, så duktiga! Saffransbullar och lussekatter, dom blev verkligen skitgoda. Ska över till mamma snart o bjuda dom på fika till Solsidan.

Hör av er för recept.
Lol


RSS 2.0