Kyss mig

Vilken ful bild det blev såg jag.. Sämsta fotografen. 

Kollar på en film som heter Kyss mig. Den är jättebra. Kolla på den! 

Hemma

Vi är klara med målandet nu i alla fall. Vi har tapetserat, spacklat, slipat, målat med grundfärg o sist två lager färg. Dimma heter den. En vit som går i lite mer grå ton. Soffan är här. Det är jättefint. 
Nu ska vi montera upp vår malmbyrå o sen köpa ett tvbord sen är allt klart får vi hoppas! Lite nya textiler skulle inte skada. Jag vill ha lite beige guld och bronstoner in här. Nu är det så kalla färger. 

Här har ni en liten detalj! Foto på allt kommer när det är klart.

Spysjuk

Jag har varit sjuk sedan i måndagskväll så har inte haft något att blogga om. Gud vad tråkigt det är att vara hemma. Jag brukar äta bort tristessen annars men nu har jag verkligen INGEN matlust what so ever utan känner mig proppmätt ständigt, jättelustigt. Längtar till jag blir frisk så jag kan sätta igång med träningen igen! 

Helgen





Var hos Matilda igår på söder, vi käkade tacos, drack bubbel o snackade skit. Vi gick ut o dansade också på soap bar, det var skitkul.

Idag har jag varit småseg men ändå hunnit med en massa, som t ex målat klart vardagsrummet. Det var väldigt bra gjort av mig. Vi var på Ozzys treårskalas också. Han fick en radiostyrd bil av oss som han älskade! I julklapp fick han kläder o det gillade han inte alls. När han öppnade paketen o såg vad det var i såg han helt förtvivlad ut. Så en leksak var precis vad han behövde! 

Fredag

Var på poweryoga igår. Det var halvjobbigt och svårt, och man var tvungen att vara barfota.

Har ätit lite hjärtchipsbågar nu o blev sugen på pucko, så ska gå och hämta den i kylen. Det finns stora puckoflaskor o köpa på skotten, allså typ 1 L. Så ni vet.

Pablo är nytrimmad och hur fin som helst. Han var hos frisören igår och han luktar jättegott.




Börjar nya jobbet imorrn..




Är och shoppar med mormor. Vi fikar alltid o äter gott. Först finade vi på pub med blåbärsmuffin o te, sedan lunch på montis i gallerian. Där tog jag en pasta med biff o tryffelsås, mycket god. 
Har hittat en vinterjacka som jag ska ha på jobbet, nu återstår bara termobyxor. 

När man slutar sitt jobb..

Jag fick så fina o goda presenter av mina kolleger o föräldrar! Massa godis, en svart läderväska(!?), presentkort för två personer på Globen skyview o en fin orkidé (som jag satte i en glasvas, såå fint!). 

Dom fick faktiskt fina presenter av mig också. Lovikavantar som jag har beställt av min mormor. Betalar bara för garnet tur som jag har o snäll som hon är. 






Kolleger hit och kolleger dit

Denna outfit tyckte jag var så fin så den hade jag på mig både på fredagen (var på middag med mina nya kolleger) och på lördagen (middag med mina gamla kolleger) och den gjorde succé. Till det hade jag Rebecca Stella-leggings med coola läderdetaljer upp till knät. 

Höll på att göra en särskrivning i föregående mening, thank god I didn't. 

Nu blir det film (trance, SÅ sevärd, kan vara århundradets obehagligaste film), tända ljus o chips o dipp i sovrummet. Vi har ju inget vardagsrum nu i princip. Men det är faktiskt färdigtapetserat så det är bara för mig att börja måla! 



Finbesök från Gotland


Hängde runt i centrum idag med Fille & Ebba, mina bästisar. Vi fikade på thorssan o snackade skit, fyfan va kul det är. Det är nåt med o göra det på just thorssan också. Alla är verkligen samlade där. Alla nynässtofiler, haha.

God morgon


Älskar tv4 nyhetsmorgon, så mysigt att titta på när man är ledig, gör alltid det! Hatar när jag vaknar sent och missar.. Men Malou efter 10 är också bra. Det är så snyggt och flashigt inrett där i studion också, det blir skönt för ögonen att titta på. 

Vi har btw tapetserat två väggar nu, bara 1 kvar. Den fjärde vill Martin ha kvar som en fondvägg. Det vill inte jag. Vill ha alla väggar vita. Men det kommer jag inte få. Synd för mig.

Vi fick förkläden av mormor i julklapp



Det blev smördegsknyten med fläskfile. Jag gjorde två smaker; den ena hade creme fraiche och ädelost i sig tillsammans med fläskfilén o den andra vitlök o creme fraiche. Det är så jävla gott allså den här maträtten, o så lätt stt göra. 

Nu är den här


Fint med snö ändå, ljust o uppiggande. Ger lite extra energi.

Flygandd jakob

Eftersom detta är en charmig matblogg så måste ni ju få bild på dagens middag. Den råkade bli lite bränd, men alltså är så himla nojjig att kycklingen inte ska vara klar. Man dör väl typ då? Om man får i sig rosa kyckling? Då e man körd asså.
Kyckling, cashewnötter, bacon, banan i sås gjord på chilisås o grädde. 

I många länder har man ju varken soffor, bord eller stolar o så äter man o kollar på tv på golvet

Nu har vi sålt soffjäveln så det är bara en myshög med filtar o kuddar kvar. Ska bli såå skönt o kunna sätta igång med måleriet så vi kan köpa ny soffa o TV-bänk sen! 
Haha fyfan vad der ser ut. Som orientens ghetto. Nu blir det o kolla på tv i sovrummet ett tag fram över. 


Kassler i ugn

Kokta grönsaker (broccoli o morötter) i botten, stekt kassler o sem bechamelsås toppat med riven ost. Gud så gott.




Fabulous

Jag var på ikea i söndags och småhandlade lite. Tror jag har nämnt det redan. Eller så har jag inte det. Hur som helst så köpte jag två badrumsstänger (49kr st) o massa galjar, så satte vi upp det i sovrummet så vi kunde hänga upp kläder på. Äntligen slipper jag skrynkla ner mina klänningar o blusar i byrån. Blev skitsnyggt tycker jag. 

Igår fick vi även hem en fet malmbyrå av mormor o morfar. Den ska upp när vi har målat om i vardagsrummet.



Alla pengar slut


Skulle bara följa med som stöd egentligen. Men vi vet ju alla hur det slutar. Det bara kliar ju ut ända i fingerspetsarna när man går här. Så ikväll blir det att pimpa upp lite hemma. Ska bli såå kul. Jag dör.

Tvättstuga


Det blev en väldigt lugn helg märkte jag nu. Det känns inte ens som att det är helg ens. Vi har kollat på film igår o fortsätter idag. Jag tar uppehåll med en långpromenad med Pablo då o då, det är skönt. Kanske bränner lite fett på köpet. 

Har btw tvättstugan också såhär en lördagkväll. 

Undrar vad det är som gör att det är så mysig med tända ljus när man kollar på film?


Det börjar närma sig till jobb-bytet. Fick mitt schema mejlat häromdagen och en inbjudan till en middag med mina nya kolleger. De ska tacka av två stycken och fira en som fyllt år. Självklart tackade jag ja. Sen kom jag på att det här är INNAN jag börjar där. Innan jag har lärt känna dom ens lite bara. Så är lite nervös, men det ska väl gå bra. Kommer bara vara lite spänd innan tror jag. Men ska bli kul. 

Jaja.

Tror det är en gathering med mitt nuvarande jobb samma helg till och med, med viktklubben. Kommer ju inte hålla koll på alla jobb o kolleger o vad jag tillhör, haha. Det kanske passar bra egentligen, då blir det som ett "avslut" med ena jobbet och ett "välkomnande" med andra. Hoppas det kommer i rätt ordning bara annars kommer jag bli förvirrad.

Kollar just nu på en film som heter "The brass teapot" den är bra o rolig, rekomenderas starkt. Den är lite sagolik och overklig. 

Jag har blivit besatt av tumblr

Det finns tydligen någonting man kan limma på väven så man slipper riva bort den o skippa o skapa massa kaos med damm o sånt. Vi ska köra på det istället. 
 
Kolla vad vackra bilder. Tänk om vårt vardagsrum kan bli så fint tillslut!
 

Har tumblrat hela dagen

Marti smsade mig nyss och frågade om jag hade börjat riva vävtapeten. Skulle aldrig falla mig in, kan ju sluta hur som helst. Nu verkar revolutionen vara igång alltså. Får ångest när jag tänker på hur mycket det är att göra. Riva väv, slipa, måla, måla igen. Imorgon ska vi sälja soffan också. Men allt blir väl värt det i slutändan, kommer bli SÅ fint!
 
 

Tumblrtips tack!!

Om jag inte kan sova ska jag surfa runt på tumblr och kolla hela vardagsrum. Det är mycket roligare att dela med sig av. 

Nytt vardagsrum

Vi ska börja jobba på vårt vardagsrum här hemma, har börjat tröttna lite på det här nu. Vi gjorde om för 1,5 år sen ungefär och känner väl att saker och ting börjar sjunga på sin sista vers. Vi håller därför på att mer eller mindre sälja av hela skiten på blocket. Vi har lagt upp soffan som ingen verkar vara så intresserad av, och sen sålde vi en tv-bänk nu i veckan. In med nytt nu alltså. Men nu till grejen hära. Ska byta stycke så det blir kulare o läsa.
 
Jag har ledig i knappt en vecka mellan jobben nu i januari och då tänker jag passa på att måla om. Nu har vi 3 väggar i beige kommunalfärg (läs skolvägg) och sedan en i blyerts, asså jag spyr. Det känns liksom inte fräscht o skönt när man entrar rummet, man blir bara less. Så ska måla om till helvitt och sedan lägga in lite färgglada detaljer i inredningen istället, som på kuddar, plädar, fotpallar osv. Det kan ju bli hur som helst. Ska bli så kul.
 
Utmaningen i detta är ju att hålla sig inom budgeten och den är ju som vanligt inte så stor för oss ungdomar. Men här nedan följer lite inspiration från Länna möbler (där jag aldrig kommer sätta min fot) som har sjukt fina saker. Kanske kan bli verklighet när vi är 60 år o ska dö snart. Då hoppas jag att vi har samlat ihop en anständig summa möbelbudget.
 
Det blev lite huller om buller. Men ni får skapa ett rum av dessa ting i eran hjärna. 
 
Nu kanske ni tycker att jag borde kommit på nåt mer originellt än missoni, men alltså det finns inga finare o färggladare mönster än dem. Inte ens i närheten. Och jag gillar ju färg. Så dom textilierna är det finaste jag vet faktiskt. Och sånnadär puffar finns faktiskt på mio i budgetvariant, dock inte på hemsidan. Det gör mig glad. Soffan och tv-bänken är det enda som är realistiska inköp för våran del, soffan är vi ganska säkra på. Den är från mio. Vi kollar lite på blocket också, där kan man snubbla över en och en annan guldklimp också. 
 
Det här får duga än så länge. Nu ska jag försöka sova i tid.
 

Nyår



Det var en väldigt lyckad kväll igår med god mat o kula människor. Vi spelade roliga spel o sen efterdoja efter 12-slaget. Martin gick hem före mig o värmde en pizza som var klar lagom tills jag kom hem vid typ 4. Fan vad gott det var. Snart blir det pizza igen med 2 vänner till oss. Ska bli gott. Först film. The big wedding. 

RSS 2.0