Definitionen av utklädd?

Förresten så kom jag in för 50 spänn på kroken!

Han som satt o tog betalt o stämplade sa helt nonchalant; "Aa, 100 spänn, tack."
Ja ba; "Nejnej, kolla på det här!"
Så jag slängde av mig kappan på golvet och började flaxa med armarna.
"Jag är batman!!!" Eller sa jag fladdermus?
Skitsamma. Hursomhelst så kom jag in för halva priset, OCH Jossan, som inte ens var utklädd. Jag fixade allt.

Nytt från H&M!

Dessa plagg införskaffade jag mig nyss efter mycket krångel o trassel med att logga in på H&Ms hemsida. Inkompetenta telefonister de anställer alltså. Men nu i slutändan är jag nöjd. Jag behöver lite nya byxor nämligen.

Nu ska jag äta tacopaj ("din paj brinner nu", skriker pappa från ugnen, höll jag på å säga) sen duscha och tvätta håret för att till sist åka till stallet med Snírre! Fett kul.

fladdermus?
Det är ju 100 spänn inträde på kroken (vad tror dom?), men om man är utklädd kostar det bara 50. Tror ni jag kan gå in sådär o säga att jag är utklädd till batman? Eller en fjäril?

Har inte gått upp änJag ska hälsa på min bror och hans familj ikväll. Det ska bli skittrevligt! :))))))))) Jag har saknat dom!

Haha, just det. Jag träffade min brors tjej igår i centrum, och det var så det kom på tal, att jag skulle dit. Hon kom med en kompis o sin son, o sen Ozzy också i sin vagn. Så jag går fram och hälsar osv, och sätter mig ned på huk och gullar med Ozzy. Så frågar jag henne; "Tror du han känner igen mig?" Jag menar, jag har ändå varit där en del gånger tycker jag, och har hunnit umgås med han en del, varit barnvakt någon gång osv. Hon svarade iaf bestämt; "Neeeej! Han blir bara glad för att han får träffa någon som ser likadan ut som han!"
Det var ju en kille på praktiken förut, som trodde att jag var Billys mamma. Fett kul ju.

Kim Kardashian tutorial by Promise Phan


Kolla in den här guzzen asså! Hon är vad jag kallar bra på att sminka! Petra Tungården kan dra något gammalt över sig!!!!!!!!!!

bild från verkstaden


Fick ett kostnadsförslag från telenor nyss. De har bytt ut hela telefonen, och det kommer kosta 2295 kr. Men jag har ju försäkring så det är lugnt. Eller lugnt o lugnt, jag får betala 750 kr tror jag det var.


Så lyckad

Hej. Idag har jag jobbat. Det var kul. Efter det gick jag in på nelly.com och råshoppade. Fast när jag skulle betala så ångrade jag mig och drog ut med hundarna i drygt 1 timme istället. Sen kom jag hem och åt en macka och gjorde chokladpudding med hallon på, men orkade inte äta den idag så tänker ta den till frukost istället.

Ja, det var min dag i ord. Nu ska jag måla naglarna i en mörk vinröd färg. Den heter BERRY DESIRE och är från Lancome. Kan ju visa en bild sen, efter Pojkvänsakademien. Vilket jävla program!

Väl mött
Amanda

Paows nya header.. Fin pose, men ser lite trött ut?


Jag skulle ut på en pw med mig själv nyss, men orkade typ inte. Så stannade hemma istället, ville se two and a half men, när Charlie och Mia ska gifta sig.

Snart kommer Snigeln. Vi ska plugga, städa och leka med hundarna.

Quetzala och Blondinbella.. För olika för att ens ställas emot varandra.


Sura miner vs glada miner.
Jag tänkte ta upp lite fort bara det här fenomenet som ligger i hetgröten nu - förebildstäcket och falsk eller sann världsbild som jag väljer att benämna det hela. Och så kopplar vi det till Quetzala och sen Blondinbella. Q vs B.


När man ställer dessa två individer mot varandra så har det beskrivits hos krönikörer på bland annat aftonbladet och expressen, att Isabella Löwengrip målar upp en fantasivärld, en rosa bubbla, om hur man ska shoppa sig till lycka och framgång och hur viktigt det är att må bra och ha en självkänsla. Quetzala däremot är rena motsatsen - hon väljer att skriva om den mörka sidan. Om piller, alkohol, ciggaretter, självsvält depression etcetera. Vidare har Blondinbella har startat en egen tidning; Egoboost, som handlar om hur du når framgång. Quetzala har inspirerats av denna och skapat Emoboost, som handlar om pillermissbruk. Ni ser ju vilka motpoler dom är.

För det första så måste jag påpeka två saker; För det första så målar Blondinbella inte alls upp en perfekt rosa bubbla. Hon berättar faktiskt också om sina problem och missöden här i livet. För det andra så röker inte Quetzala ciggaretter, för dem kan man dö av. Det jag vill komma till är att när andra bloggare, krönikörer och journalister ska lägga sig i detta, så förstoras allting upp, det förekommer personangrepp och saker och ting överdrivs en massa.

I det första programmet med Malou von Siverz i EfterTio menade Blondinbella att det är fel att romantisera destruktiva sidor i sin blogg när man är en förebild. Quetzala svarar med att hon minsann inte är någon förebild, att hon till och med vägrar vara det, samt att hon inte romantiserar, utan hon skildrar en verklighet som hon har levt med i många år. 

I det andra programmet som var imorse fortsätter debatten, och Malou kontrar med andra bloggares åsikt i detta. Även Hanna Fridén deltog i detta avsnitt och gav sina ord på det hela. För att återgå till "bloggbråket" (som varken B eller Q vill att det ska kallas) så hävdar nu Blondinbella att det är inte skildrandet av det destruktiva och mörka i sig som gör negativ inverkan på unga läsare, utan hur man väljer att skildra. Quetzala å andra sidan verkar inte förstå riktigt vad en förebild är och vad det innebär att vara offentlig person. 

Personligen anser jag att begreppet förebild är ungefär detsamma som offentlig person. Nästan. Är du en offentlig person är du en förebild, dock inte tvärtom alltid. Quetzala är en förebild vare sig hon vill eller inte. Och den perfekta värld Blondinbella målar upp för att inspirera läsare kan faktiskt ge motsatt effekt. Alla passar ju inte in där, i den rosa bubblan. Alla kan inte nå samma mål som hon. Alla kan inte gå från att vara 14 år och mobbad - till att vara miljonär på sin blogg och diverse företag när man är 21 år. Alla har inte samma drivkraft och entreprenörssinne som hon har. 

Slutligen så är det värt att påpeka en sak, eller flera saker. Och det är att båda bloggare i fråga faktiskt skildrar sin verklighet. De väljer själva vad de vill skriva om, de har personliga bloggar där de skildrar sina liv. För att knyta ihop säcken så är dessa två personer varandras motpoler enligt mig, vilket resulterar i att Quetzala har en viss typ av läsare och Blondinbella har en annan typ av läsare. De skildrar helt olika liv. De vänder sig till olika målgrupper och tillhör helt olika kategorier. De har båda en charm hos sig som gör att läsare väljer att följa dem. Jag menar att dessa två bloggfenomen är inte ens värda att jämföras - it's like apples and oranges.


helt vg asså..

Jag fick ju G+ på förra tentan om jag inte har nämnt det. Och nu när jag gick in på Ladok på web (där de slutgiltiga betygen hamnar) så såg jag att jag fått VG på själva delkursen? Alltså Vad är barnkultur. Det kändes oväntat. Hon tyckte att min text höll en hög språklig nivå. Helvete vilken jävla bekräftelse för mig! Ordpolisen själv. Fyfan vad härligt. Tack tack.

Höga krav


Jag och min kurskamrat var så duktiga idag att vi hann klart analysdelen som inte skulle vara klar förrän på måndag! Måste ha varit hennes goda citronrussinssockerkaka. Känns sjukt skönt att vara ledig lite.. Vara uppe sent på kvällarna och sova länge på dagarna. Det är livet det! Kanske någon bärs extra också.

Åkte in till stan idag efter skolan och skulle lämna in min iPhone som har en sprucken glasskärm. Men då påminde ju killen hos telesnor mig att jag måste ju göra en backup på den, så jag har kvar alla bilder osv. SMART AMANDA! För det är nämligen så att dom byter inte bara ut glaset, utan jag får en helt sproilans :) DEN NI!

Någon som har bra tips på bumbers som fungerar när man tappar den på asfalt? Skämt åsido. Men har hört att det finns någon som gör att den landar med baksidan neråt, och på så sätt skyddar skärmen. Sedan vill jag att den ständigt skall hänga fast runt min hals. Så då måste skalet ha ett sånt där litet håll som alla mobiler hade back in the days!

mörkt när man vaknar

Det dåliga med Sverige är att det är mörkt när man vaknar. Sen gillar jag varken alliansen eller oppositionen just nu. Socialdemokraterna måste driva tydligare frågor som opposition och driva deras politik i ett rakare spår framåt. Dom syns inte alls känner jag. Debatten mellan Juholt och Reinfeldt har jag förstått gick jävligt bra för oss. Men det har han ju fuckat upp nu. Jävla förädare!

Annars älskar jag Sverige. Även om jag vill flytta till typ Miami, LA eller Paris. Nu ska jag äta min frukost här på tåget som mormor har gjort till mig, och lite hemmagjord saft. Väl mött!


Pressbyrån <3

Nu ska jag ut med Pablo och sen gå och lägga mig för natten. Är helt jävla slut. Vaknade klockan 05:14 imorse och kunde inte somna om. Jag har fikat kaffe och chokladcroissanter idag. Jag bjöd min gruppkollega också. Det var mycket gott. Man blir verkligen piggare av lite gott fika ska ni veta!

Bajen

Var på bajenmatach igår hemma på söderstadion. Vi vann med 5-2 mot jönköping södra. Fan vad röj det var. Synd att man inte kunde gå all in, skola idag osv.


all out

Vi var i skogås igår på hemmatillställning. Det var väl kul till en början, tills vi blev utslängda. Bittra bögjävel. Du kan stoppa upp ditt huve i din röv och se om det passar. (Citat från Scarface) Idag ska jag till skogås också faktiskt, självklart till ett ställe jag är välkommen. Men det blir betydligt lugnare puckar!

the sun is shining

Är med Snigeln nu. Vi ska slagga, sen ta nässpray, sen bolaget, sen skogås eller "spelkväll". Vad fan är det liksom. Aja.


Fredag imorgon..

Var ledig idag från skolan. Gick världens längsta promenad med Palle o Leo i det fina vädret. Dom fick bada på nicksta, hihi. Fick senare ett sms från jobbet där dom frågade om jag kunde jobba 15-18, så det var ju bara att pallra sig dit. Men jag gillar att jobba där så det är lugnt. Nu har jag duschat och rakat hela min kropp, förutom muschan (alltså mustaschen, inte "pull-håret" som Snirre trodde att jag pratade om), den noppar jag. Ska plugga lite nu, skriva in lite fakta o resonemang i det vetenskapliga arbetet. Sedan ska jag sova. Snigeln är här. Hej. Pablo blev trimmad idag. Tack Eva!

Bio mitt på dagen


shutta plä plö

Om jag vinner pengar ska jag plugga franska på högskola så jag kan praa flytande. Sen tyska. Hade studielånet inte haft tendens att bli så stort hade jag pluggat hela livet. Därför måste jag nöja mig med befattningen jag får av dessa 3,5 år och efter det vänta tills jag vinner 10 milj t ex. Jag fick G+ på barnkulturtentan förresten. Gud vad skönt! Plugga är min grej.

Lite finkultur!

Jag har varit hos mormor idag och tagit del av kokbokskonst. Nu har ni lärt er ett nytt ord va! Vi har lagat fiskgryta och sedan muffins med hemmagjord körsbärssylt. Jag är så tjock nu! Men jag går så mycket promenader med Palle o Leo så det går på ett ut.  Jag ska bjuda mina gruppkamrater på körsbärsmuffinsen imorgon. Till det; inte så mycket kaffe för min del så jag får knivhugg i hjärtat och knäsvaga ben. (koffeinkänslig men envisas med att dricka kaffe ändå)


B-uppsats

Träffade min arbetsgrupp idag för att skriva kontrakt och leta litteratur. Jag blev tilldelad projektledarpost 2, vilket innebär att det är jag som ansvarar för kontakt med skola och kommun där vi ska ha studiebesök och även förberedelse för intervjuer. Det gick förövrigt bra att hitta litteratur. Vi delade upp det och jag fick tre böcker med mig hem att läsa tills imorrn.. Kan bli spännande. Jag fick en extrauppgift tills imorgon också (som jag tog på mig själv) nämligen att baka fika. Så nu ska jag hem, ringa skolor och boka studiebesök, sen åka och handla ingredienser med mormor som sla hjälpa mig att baka :) 

Pappa lagar Irish Coffe

Daniela; "LEFFE!!!!!!! Sockerpåsen läcker ser du väl!" Pappa; "Jaha oj.. Det här sockret har räckt i ett par år nu. Det är din mammas förresten. Hon kan få tillbaks det om hon vill!" 5 min senare.. Jag; "Ska du inte ha kakao på grädden också?" Pappa; "Jo justja, det glömde jag."

wtf

Hatar blogg.se, horfittäckel. Jag och Snigeln hade kul i fredags. Vi var på fördojja i skogås och sen drog vi till Laroy, det var fett kul! Igår softade vi hemma bara, vi skulle jobba idag. Nu ska jag plugga arsel.

Januari 2013

Jag längtar så fruktansvärt mycket tills jag ska få börja jobba på förskola. Jag sitter på tåget nu med massa förskolebarn runt mig och mina framtidsplaner blir helt plötsligt så påtagliga. Att få arbeta med barn, skapa deras miljö utifrån mina pedagogiska kunskaper och framförallt vara en betydande del i barns lärande och utveckling är min dröm. När jag nu sitter och tänker i dessa banor blir all stress med inlämningar, läsande och gruppträffar plötsligt en bagatell. I slutändan kommer allt vara SÅ värt det!


ingenting fungerar

jag kan inte lägga upp youtubeklipp? VAD I HELVETE

Tack Gittan

Visst är min nya skinnjacka fin? Den är frå topshop och är 100% real leather. Luktar så gott!

Har förresten suttit i skolan och pluggat tills nu. Blev inte så mycket gjort om jag ska vara helt ärlig. Får fortsätta imorgon efter PMseminariet.


Obligatorisk föreläsning med Stina (?) Wirsén

Jag köpte en kanelbulle idag utan att jag visste att det var kanelbullens dag. Vet inte vad jag ville ha sagt med det..

här får ni äntligen några moments från helgen!


Vi var bjudna på middag hos Karin och Mats, det bjöds på fläskskav(?) med trattkantareller, i någon slags gryta, och sedan potatismos med morötter i. Det var fantastiskt gott. Till det fick vi rödvin och sedan blev det redbullvodka + mousserande. Hade totalt glömt bort att jag skulle ta det lugnt i helgen! Jag och Jossan blev så kissnödiga på bussen att bussen fick stanna mitt ute på motorvägen utanför segersäng så vi fick kissa. Som tur så fick vi liftnapp och fick skjuts in till segersängs station. För övrigt så är bilden tagen på mig och Jossans styvbror som skulle lära mig att kvinnor är underordnade männen och totalt värdelösa.


Väl inne på Berns.


Jag i min fina klänning från Paris som jag inte har använt på typ 2 år för att den legat hos Jossan.. Min favvo.


Jag och Tito Frez som jag inte riktigt vet vad han är känd för, men som är en jävligt cool homosnubbe. Jag ser ju helt till mig ut. (kändiskåt) Vem har finast naglar?


Näääk när han uppträdde, han var sjukt bra. Synd att han bara spelade typ 3 låtar..


Vi hamnade i en limo senare med några shånnar från nynäs som vi mötte på bussen/tåget/tbanan in. Väldigt roliga 10 minuter!
Sinn pajj pyxa ringer po anåns i kula tiningen, sälja sej?


Dessa skulle jag inte säga nej till ska jag säga till er! Jag tänker inte säga var dom är från, för då kommer folk vilja härma mig som med allt annat! Hur mycket har man inte uppfunnit genom åren egentligen.. Hybris.

Sitter och skriver en bokhandledning nu riktad till andra pedagoger. Min bok heter "Billy på sjukhus" och handlar om en söt liten pojke som bryter armen när han ska kittla sin kompis Lotta under foten i ett träd. På sjukhuset blir han ompysslad av personalen med möter också ett läskigt monster. Jag kommer att analysera denna bok utifrån teman som rädsla och smärta, klass och genus tror jag. Kanske vänskap. Har inte bestämt mig.

Är skithungrig bytheway. Funderar på att gå upp och göra en toast för att piggna till lite. Börjar inte skolan förrän 15:00 imorgon, så kan ju vara uppe ett bra tag till. Sov idag i några timmar på dagen också. Drömde en mardröm om terrordåd och bomber, fula gubbar, maffia och automatvapen. Vad hade jag för roll i detta scenario? Jo, jag var gisslan. Sjukt spännande!

mini update

Ja, jag har bloggtorka. Har mycket i skolan. Sjukt mycket.

RSS 2.0