Och en soft fika såklart

Idag blir det stan med mormor, ska handla block, pennor, pärm osv till skolstarten på måndag. Blir väl att kolla på lite kläder också!


Så less

Var nyss med om världens mest irriterande paranoia-attack. Det var en tjej som gick förbi mig där jag satt på tåget, alltså från den ena änden till den andra, och då fick jag för mig att hon flydde från kontrollanter. Jag kollade åt hålet hon kom ifrån och såg mig skymta securitasuniformer. Jag får panik och skickar en sms-biljett (var i skogås och skickade en RBC) tänkte rätt på zonerna, men jag åker ju inte ens reducerat så hade fått böter ändå. Hur som helst så var det inga jävla kontrollanter, det var bara en vanlig gubbstrut. Så nu har jag slösat 30 kr på en smsbiljett, nu ska dom fan komma o kolla den också.


Nike fitsole air

Jag o Martin var på en dagsutflykt idag för lite omväxling i brist på annat. Vi käkade god mat, handlade lite i affärer o ba mös runt. Hittade dessa feeta skor, liknar dom som jag redan har, men dom har jag slitit ut (eller snarare min knöl halgus valgus). Skitsköna är dom. Hade dom idag på fotbollsträningen. Bajen fans ska ha en cup om några helger och då har bajenbrudar anmält ett lag, ska bli skitkul! Måste börja kötta löprundor också för att få upp flåset, då passar dessa skor perfekt. Har någon ett par fotbollsdojjor (gräs) så hör av er ifall ni vill låna ut!!!


Plugg på G

På måndag börjar jag skolan. Ser fram emot det som fan, har gått 1 månad nu och inte gjort ett piss, fast det har iof varit jävligt skönt.. Men ska bli soft att börja göra lite nytta. Har börjat försöka få tag på litteratur osv, har inte gått så bra, alla böcker är typ utlånade eller slut i bokhandeln.. Ska till akademibokhandeln idag iaf o se om den finns där. Sen är det bara att sätta igång med att plugga, har salstenta den 20e september om vetenskapsfilosofi. Känns ganska lätt att plugga till faktiskt, vi har redan fått instuderingsfrågor t ex, så det är bara att sätta igång! Är fan taggad!
 
 

Sola

Lite fler bilder på min smoothie i brist på annat, märker ni hur tråkigt jag har?

Fick fett med svamp igår av mormor, flera liter. Ska käka svampmacka ikvälm tror jag.

Nu ska jag sola lite till.

 


Alltid något

Hemmagjord smoothie med frysta blåbär, hallon och rabarber samt vaniljyoghurt och apelsinjuice. Syrligt och gott.

Ligger o solar och väntar på att dagen ska erbjuda någon form av aktivitet. Ska möta Ebba sen iallafall och gå promenad.


FÖLJ MIG

@faanamanda


Cyklamen är mormors favoritblomma

Händelserik dag på något sätt.. För att vara under en arbetsfri period. Eller för att vara under den här tiden i mitt liv, då det vanligtvis inte brukar hända så mycket. Jag har fikat i centrum med mina pusshjärtan, varit hemma hos pappa o fiskat med mina fixar, vattnat blommorna o klappar Bazze (som för övrigt BET mig för första gången, trotsålder?) Har även köpt två fina cyklamen med en varsin kruka, planterat blommor samt dammsugit (tror jag, kanske var igår?) Pizza åt vi också på al porto, åt nästan upp hela. Var på intersport också, skulle kolla om de hade ett par skor som jag önskar, så stod Ebba o sprang på ett löpband där uppe mittuppialltihopa! Haha. Fick även träffa mammas nya kille idag, och Amy var där, henne var det länge sen man träffade. Vi ska styra upp en grillning snart, ska bli kul.

Tack för mig


Bad mood

Jag har varit barnvakt idag och det har varit hur mysigt som helst. Jag var alltid det när jag var liten, eller liten och liten, men under tonåren. Tillslut blev båda mina brorsbarn så pass stora att de kunde klara sig själva. Tiden går fort minsann. Men sen kom lilla Ozzy helt oväntat, och nu hoppas jag på att få börja vara barnvakt igen! Att vara faster is the best thing in the world. 
 
Jag och Ozzy var på dejt med Linda o hennes dotter idag, vi promenerade till kvantum och handlade glass. Ozzys piggelin hann smälta ganska rejält innan han hann smaka på den ens, han satt mest och höll i den, haha. När vi kom hem åt vi mat o sen lyckades jag få Ozzy att sova middag i ett par timmar, slumrade väl till lite jag också. 
 
Ikväll har jag fan ingen aning om vad som händer.. Känner mig socialt handikappad och instabil, kan inte känna efter vad fan jag vill. Har massa alternativ att gå på, men inget känns direkt lockande.. Så för ett tag sen gick jag o bokade tvättstuga istället, så har sysselsättning i ett par timmar nu iaf. Vill storstäda egentligen men tror inte jag orkar, vilket dilemma jag har.
 
Undrar vad jag skulle vilja göra om jag fick välja mellan vad som helst i hela världen. Den ska jag suga på ett tag. Kommer inte ens komma på nåt.

Äntligen lön

Vi gick o hälsade på mamma för en stund sen på flötet o tog en fika. Sen handlade vi blomkrukor o tillbehör på kvantum, så ska plantera om lite blommor idag eller i helgen. Så fint det ska bli!


Kärt återseende

Angelica o Josefine kom förbi här igår en stund, vi drack vin, rökte cigg o snackade asmycket skit! Hur kul?! Det blev mixs efter det, där var det inte alls lika kul. Så sorgligt.


Britney

Kollade nyss på en Britney Spears-konsert på svt24. Har glömt bort hur fantastisk hon och hennes musik är. Dog när Boys och I'm a slave 4 framfördes!!
 
 
 
Dessa låtar gick på repeat i min freestyle när jag var typ 12 bast!

Har väl 26 spänn eller nåt

Snart ska jag dricka en öl på balkongen o röka lite ciggisar. Det är ju ändå semester eller hur? Hehe.
 
Totalt utfattig är man ju också. Det känns lite extra när man är inne på hm.se o kollar på alla fina kläder.. Får vänta ett tag med shoppingen va.
 
Sjukt snygga, älskar mönstret!

Limekyckling

Det här lagade jag idag för första gången! Det var skitgott verkligen. Utgick ifrån ett recept på arla.se som ser ut såhär!

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
Arla smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 lime 
1 dl vatten
2 dl Arla Köket crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
 
Vi hade bara 2 filéer hemma, så hade i bambuskott och skivade färska champinjoner i också för att fylla ut det lite. Hade även 5 dl creme fraiche och ca 3 dl vatten.
 
SÅHÄR GÖR MAN (enligt mig)
  • Grovhacka filéerna i bitar och stek med smör, salt o peppar. Tillsätt 1-3 dl vatten för att få en sky, och 1/2 lime. Jag struntade i skalet.
  • Rör ihop creme fraiche och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt under tiden hönsbuljong, honung och soja.
  • Förbered och koka riset
  • Häll i såsen i kycklinggrytan och tillsätt champinjoner och bambuskotten. 
  • Strö på örter (persilja passar bra) precis innan servering. Jag hade findus örtmix! 
 

Receptdags

Lagade en pasta med lax o citronsås igår. Det var en god röra ska ni veta! Hoppas styckeindelningen funkar.

Såhär gjorde jag:
Stekte laxen med smör & olja +salt & citronpeppar
Gjorde iordning såsen
Kokade pastan al dente (så att dom är lite hårda)
Hällde sedan i såsen och laxen efter att ha hällt ut typ 9/10 av vattnet. Småputtrade ett tag

Från coops kokbok


Hur mysigt?

Sitter o myser på balkongen med mina pusshjärtan. Skönt jävla väder är det!


Förlust

Bajen förlora igår så vi är ute ur svenska cupen. Så kan det gå.


Svenska cupen

Då har alltså omgång2 börjat i Svenska cupen och Hammarby möter IK sirius idag från uppsala och Div1. Fy o skam om vi inte vinner överlägset. För tillfället står det 1-1 i 80:e minuten nånting. Kom igen nu för i helvete!

Vill ha fler följare så jag kan känna mig popular :))

Följ mig då.
@faanamanda

Fått lite färg till och med

Hej dagboken
 
Vilken skön dag det har varit idag, både solig o varm, det är inte ofta det händer. Gick o hämtade Pablo till att börja med, så åkte vi o fikade med mormor o morfar på lövhagen. Jag åt en köttbullemacka o en mazarin. Åkte o handlade efter det, alltid skönt att ha mormor med då, för hon vet vad som är bra kvalité och bra pris. I bilen påväg hem från affärn sa hon att jag hade köpt bra saker, för dom hade bra pris, men också bra kvalitét. Man kan alltså inte bara tänka på priset, som min pappa t ex. Han köper alltid det som är billigast, sen smakar det ofta skit också. Eller så håller det på att gå ur datum etc. 
 
Jaja.
 
Imorrn vill jag plocka svamp
 

Yxlö

Back on oxeludden. Dags för bastukväll med andra ord. Enough said


Skulle ha blivit publicerat i lördags

Sitter på ollan i Örebro o kollar på OS-finalen i fotboll. Vi åt nyss en kycklingfajita/burrito/tortilla, är så mätt så jag dör!!

/Strawberry daiquiri
från igår


Kissie langar förtal som vanligt!

Har Blondinbella opererat brösten? Varför skulle hon göra det? Hon har ju naturligt stora bröst till skillnad från Kissie så hon behöver ju inte ens.. Kissie e bara avundsjuk. Jag ska lägga upp en bild på Kissies kontra Blondinbellas bröst så ska ni så på fake / naturliga för er som inte vet!

Nyklippt btw

Sitter på en asmysig pub atm med skön annorlunda musik o porrig inredning. Vi kom ut sent ikväll, gick vilse typ 3 ggr trots att vi följde appen "kartor". Den suger balle


Chillax för själen

Fan vilken mysig stad örebro är! Ser fram emot att vara här hela helgen. Fan vad kul vi ska ha!


Gårdagen i bilder

Hittade inte en endaste svampjävel igår. Bara en baotastor myrstack. O Leo gjorde illa sig på nå vis så han började halta.. Hoppas det är bra med han nu. Glömde fråga pappa när jag var där nyss.

Nu ska vi till örebro o softa hårt.


Har ni sett min nutle?

En blingpiga. Fick den av pappa när jag var liten, han hade varit utomlands någonstans. Den har legat i samma smyckesskrin sen dess. Har alltid tyckt den varit så fin, så nu tänker jag ha på mig den. Den sitter på bhbandet.

Har varit hemma hos pappa o dammsugit o vattnat blommor. Nu ska jag ut i skogen med Pablo o plocka svamp. Ber till gudarna att jag hittar minst 2L


hej

Jag orkar typ inte skriva nåt idag. Har inget tålamod.


Kolla vad fin Pablo blev! Jag o Dani drack vin igår. Palla va vaken nu. Ligger o nyser


Pablo

Idag ska jag o Däni plocka svamp. Eller hon ville gå ringvägen först. Aa Jag sitter för tillfället o väntar på att Pablo ska bli klar, han har varit hos frisörn i 4,5h än så länge. Can't wait to see the result!!!!


Confessions

Nu märker man hur flitig uppdatering hänger fint ihop med stigande läsarantal. Jag talar alltså om att jag har gått från 9 läsare i förrgår, till 14 igår och 16 idag. Jag måste vara den första amatörbloggaren som erkänner unika läsare.


Pigg chey

Jag var med Ebba o Felicia o drack vin o irish coffee hemma hos Ebba i lördags. Vi snackade skit o blev packade. Sen sminkade Felicia oss innan vi skulle på aya, like the good old days. Gud vad fina vi blev. Det var väl trevligt o så på aya, men nu i efterhand tycker jag vi borde ha stannat kvar hemma hos Ebba. Blev alldeles för mycket alkohol som ni ser..


Från första bortamatchen

(bilder från Umeå i april)


Vinst mot umeå borta, nu langar vi vinst mot umeå hemma också! KÄMPA BAJEN

NU KÖÖR VI


Blondie

 
Trailern var lite keff.. Men filmen verkar bra? CAN'T WAIT

Läste även NP

Sitter hos mormor o morfar i nynäs o softar. Dricker te o äter macka osv. Kollar OS. Laddar inför chipsodippkväll med pucko i min ensamhet. Det var jävligt länge sen. Tar förresten alltid bild när jag äter chips o dipp. Någon dag ska jag lägga upp en bildsamling på samtliga chipsodippstunder från förra hösten-vintern- o våren. Oftast var jag själv, ibland med en kompis eller två. Men chipsen o dippen var liksom det som gjorde kvällen...


Im sittin onthe toilett..

Nice styckeindelning på förra inlägget. Inte mitt fel såklart. Lagg bara. Har varit o myst hos min brorsa o hans familj hela kvällen, det var länge sen. Jag o Ozzy hade kvalitetstid med bad i badkar bland annat. Han skvätte ner mig ganska ordentligt. Men kul hade han!


Min skagenröra (som blev lite mer som en sås)

  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonäs
  • hackad persilja o dill
  • 50 g rom
  • 1/2 rödlök
  • 150 g kräftstjärtar
 
Felet med denna röra var till o börja med kräftstjärtarna. Dom smakade inte ett skit, för dom hade inte hade legat i saltlake, som alla skaldjur normalt har gjort när man köper dom, det är därför dom smakar salt liksom. Så nästa gång ska jag köpa vanliga räkor helt enkelt, o ha i lite mer så det inte blir så rinnigt. Kanske ska pröva med gräddfil också istället för creme fraiche. Men gott var det väl. Smakade bara inte riktigt som skagenröra, mer som romsås.


Vink vink

Jag gick ut på den där nya aslånga bryggan/piren, så ringde jag Ebba, för hon bor med en balkong mot vattnet, så vinkade vi till varann. Det var kul! Om man har väldigt bra syn ser man Ebba där uppe på balkongen.


Så vacker

Kommer ni ihåg när vår kära Blondinbella var såhär smal? Det är en syn jag aldrig vill glömma ska ni veta.
 
Såhär ser hon ut nu. Vet inte vad jag ska tycka. Hon passar väl i kurvor. Vill inte lägga någon värdering i hennes viktökning för risk att låta dum eller så kanske.. Hon är väl fin oavsett. Jag gillar bara o titta på bilder när hon var smal. Thats it...
 

Hej

Nu blir det pw/dw med Pablo medan bakpotatisen är i ugnen. Det tar tydligen mellan 1-4 timmar o laga. Palla


Eller så ser man ganska tydligt på bilden vad receptet är

Jag ska göra skagenröra för första gången! Ska dock ha i kräftskjärtar istället för räkor o creme fraiche istället för gräddfil. Men det gör man väl som man vill. Vi ska ha det till bakpotatis. Återkommer med resultat och recept!


Sorunda

Här får själen ro! I väntan på fika.


Goddag

Var nere på flötet igår o tog en bärs med mamma. Eller närmare bestämt 2 öl o 1/2 glas dagens. Det var astrevligt o mysigt. Vi fick sällskap av gubbar som var fulla o roliga. Haha. Idag ska vi till sorunda o hälsa på mormor o morfar o fika. Pablo ska med också såklart. Får inte glömma o mata Bazze heller förresten. Pappa är på gotland nämligen.


Skulle varit publicerat i förrgår

Nu är vi påväg till gröna lund. Är fett taggad, ska åka allt. Var ett tag sen jag var där så finns några nya attraktioner att pröva på vet ni.. Ska dricka en o annan bärs också. Det har jag aldrig gjort på gröna lund. Tycker inte bärs o karuseller är en bra kombination. Men vem är jag o yttra mig som aldrig provat liksom?! Shu


Pablo ska äntligen få bli fin..

Nu har jag bokat trimtid för Pablo. Är less på hur han ser ut o det blir inte direkt bättre av o bara ullkamma, vill att det ska bli ordentligt gjort för en gångs skull. Blir inte förns 3e september så hinner ullkamma ett par gånger innan så det kommer bli aWesoMe!
 
Han är sjukt ruffsig o har massa tjock päls.. Kan inte vara skönt att ha nu på sommaren. Måste borsta honom som fan. Hatar de, är fett jobbigt. Han gillar det inte heller. 
 
Tydligen så gör dom rent öronen, badar honom och klipper klorna också. Det blir med andra ord en riktig makeover!

Funny day!

Jag o Martin var inne i stan igår, vi shoppade o gick på gröna lund. Jag köpte en tweedkavaj o ett linne o han en fin jacka och ett par skor! Vi blev mycket nöjda. På grönan var det rätt mycket folk, men inte sådär smockat, snittkön var väl på ca 10 min ungefär. Vi åkte jetline, twister, uppskjutet, insane, flygande mattan o fritt fall tilt. Hann inte med mer på typ 5 timmar.. Kvasten hanns inte med t ex. Such a shame! Vi avslutade kvällen på Veu de ville på norrmalmstorg!
 
Tyvärr togs det inga bilder inne på grönan, det var lite synd. Hade inge batt på mobilen.
Den där blåa jackan vill jag också ha.. Hoppas den finns kvar nästa gång!

RSS 2.0