Fick ont i hjärtat när jag läste om den här stackars ensamma valen. Kan inte ens tänka mig ett liv utan kärlek

Känner man sig ensam ibland kan man alltid trösta sig med att man förmodligen aldrig är mer ensam än den här valen!

"In 2004, The New York Times wrote an article about the loneliest whale in the world. Scientists have been tracking her since 1992 and they discovered the problem:

She isn’t like any other baleen whale. Unlike all other whales, she doesn’t have friends. She doesn’t have a family. She doesn’t belong to any tribe, pack or gang. She doesn’t have a lover. She never had one. Her songs come in groups of two to six calls, lasting for five to six seconds each. But her voice is unlike any other baleen whale. It is unique—while the rest of her kind communicate between 12 and 25hz, she sings at 52hz. You see, that’s precisely the problem. No other whales can hear her. Every one of her desperate calls to communicate remains unanswered. Each cry ignored. And, with every lonely song, she becomes sadder and more frustrated, her notes going deeper in despair as the years go by."

Taget från Anna Hibbs blogg


Abaow

Ska på deadmau5 på lördag. Hade helt glömt bort. Fan vad kul vi ska ha!!!!


Skolan

Är en timme för tidigt i skolan så sitter i den tysta läsesalen dårå. Här får ni se lite hur det ser ut. O det är förresten inte ens säkert att det blir Ikea idag. Lär väl inte bli så. Men då blir det av imorrn istället. Helvete vad trött jag är. Vill bara sova.


Ikea

Imorgon ska vi till Ikea o kolla på allt i hela världen. För det är världens största Ikea. O jag älskar Ikea. Ett fint träd vill vi ha. O gardiner kanske. En byrå eller två. Sen blir det att äta såklart. Längtar som fan. Ska klä upp mig.

O som vanligt när jag tar mobbade, osminkade bilder så förminskar jag den. Kan ju inte vara allt för utlämnande!

Hehe


Påsar under ögonen

Sitter i skolan och skriver på min VFU-rapport, går helt okej. Har skrivit 1,5 sidor än så länge. Slutade typ kvart över tre men valde att stanna kvar o göra lite nytta. Jobbar mycket bättre här i skolan än hemma. Har säkert nämnt förut att det är sjukt softa lokaler här. Finns massa ställen att välja på. Tysta läsesalar, cafeterior, uteplatser, ställen i bibblan osv osv. Just nu sitter jag i en tyst läsesal. Har lagt upp bilder på den förut. Orkante ta kort nu. Ville bara skriva lite skit. Har sjukt ont i ögonen för att jag är så trött. Mitt huvud väger typ 13 kg o jag har fett svårt o koncentrera mig. Men har hunnit skriva typ 1/3 av arbetet kan man väl säga. Ska skriva klart den delen nu. Ska rabbla upp vad jag har gjort under praktiken i princip, alla mina boksamtal och lektioner, skriva hur jag gjorde och hur det gick. Det svåra kommer sen när jag måste referera till massa litteratur osv. Men det ska nog gå bra. Får ta det imorgon o hoppas på att jag är mer utvilad då.
Skulle ta en bild på mig, men nej det går ju inte! Cam-programmet på den här datorn är ju helt efterblivet. Finns inte ens en knapp man kan trycka på så den tar en bild. Lack man blir.

Ledig

Är ledig idag. Hoppas det kommer hända något kul. Eller mysigt. Vill gå ut med Pablo någonstans och lägga sig och sola kanske, men det är ju typ ingen sol?
Var och tog blodprov imorse förresten. Det var lite läskigt, men börjar vänja mig. Förut började jag gråta o allting varenda gång. Dom tog blodstatus, leverprov och njurprov.

Grattis morfar på födelsedagen o mamma o mormor på mors dag'

I fredags softade jag med Daniela, vi käkade middag hos henne o drack champagne osv. Hamnade på sjökrogen till sist, det var kul. Igår kollade jag på Loreen hemma hos Ebba. Vi åt chips o dipp o rödvin o pucko.


Sol

Hej. Idag är min sista dag på praktiken här på lilla gröndal, och faktiskt min sista praktikperiod överhuvudtaget. Känns skönt men samtidigt lite sorgligt. Nästa gång jag är på en skola eller förskola är jag lärare! Grym jag är alltså.


Försovit mig

Jag o Ebba hade asmysigt igår o satt utanför henne på en gräsmatta o snacka skit i flera timmar. De e de bästa!!


Bazze gosa jag såklart med också

Var hemma o städade på svedviks idag, gjorde rent i akvariet bland annat. Det är typ det äckligaste jag har varit med om.. Det var typ igenväxt med sjögräs, sånadär långa strån som är som gelehårstrån typ.. Det hade växt från pumpen, snäckor, stenar o växter. Skönt för firrarna att det är rent nu he he. Pablo blev lite trimmad också. Han bet mig så jag började blöda på fingret. Någon som vet om det är farligt? Måste jag ta spruta?


Kelis

Sitter på tåget o pumpar denna, helvete vad den klingar fint i öronen! Tröttnar aldrig. Ska jobba snart. Resten av veckan ska jag vara ledig från jobbet o fokusera på praktiken o tentan, har en inlämning på måndag, 5-7 sidor ska den vara på. Kan bli hårt.


Knappelskär

Har varit med Pablo heela långhelgen. Vilka bra rutiner man får! Upp varje morgon på promenad osv. Det är lite jobbigt ibland, men skönt. Mmm.

Har varit ute på lövhagen o knappelskär o igår fjättern. Skogen är så mysig! Mmm!


Matta

Såg en matta på Mio idag förresten som såg nästan exakt ut som den där grejen Aladeen har till höger där på bröstet. Det var den finaste matta jag någonsin skådat. Ska försöka leta upp den så jag kan visa!!!!!


Sjukt mycket bättre än Borat o Bruno o allt vad dom heter

Såg The Dictator idag i Heron City. Ville inte alls se den först men fick ge med mig tillslut, och ångrar mig inte en sekund! Skrattade oavbrutet typ, dialekten han pratar är så rolig i sig att jag vet inte vad.. Rekomenderar den starkt!

Och Grattis till Chelsea förresten! Måste jag ju såklart skriva här i min fina blogg då va! Drogba är ju bara bäst. Kan vi inte köpa han till Bajen nu? Ofta han hellre vill till Shangai i Kina eller vad det heter.


Ombre

Detta är så sjukt snyggt att jag bara dör. Speciellt dom här två sista. Kan tänka mig att det blir svårt att hålla på o färga utväxten hela tiden, ifall ens egna är ljusare? Satt o tänkte på ifall man skulle kunna göra det själv hemma. Men det är nog lite riskabelt..
Btw så har inte min dator drivrutiner så kan inte lägga upp bilder ordentligt.. Går inte o förstora/förminska eller något så dom blir lite hipp som happ.

Vilket firande av kristiflygare!

Igår var en fett soft dag. Vi var ett par stycken ute på lövhagen o spelade brännboll, det var kul som fan! Vi grillade oxfile också hemma på altanen. Åt kroketter, världens godaste bea o sallad till också. Plus redbullvodka. Lyxxx!!!

 


Sköna väder hära

Så vad har hänt på senaste tiden? Jo, jag har praktiserat hela veckorna, samt jobbat ibland, så det har varit långa dagar. 08-21 ibland, det sliter! Blir på sjukt dåligt humör och allmänt känslig när jag jobbar sådär. Som tur är har man pokerface. Arbetsmoralen på topp
osv.

Var på kosläpp i sorunda igår, sen promenad med Pablo i skogen. Idag var det vårvandring med alla elever på hela skolan (F-3) så då tog jag med han också. Lite poppis han var, det var ständigt 4-5 ungar som var o klappade på honom. Han var inte alls förtjust i barnen.


Lugn!

För er som saknar mig och undrar vart jag har tagit vägen och sitter o spionerar på min fb osv, så har min blogg-app hängt sig, så kan inte blogga från mobilen. Brukar inte blogga från datorn för där har jag inga bilder, o orkar inte koppla in mobilen där. Ska testa att installera om den o se om det funkar. Sen är det ju alltid svårt att lägga upp fler bilder samtidigt från mobilen, den klarar liksom inte av det.. Så det är lite synd.

Frisör

Måste fan borsta Pablo rejält idag. Ska nog hämta han efter praktiken. Lovar en för- och efterbild.


Sol


Sjuk

Sket i freja igår och gick hem direkt efter Tove istället. Ångrar inte det en sekund! Inte för att jag känner mig särskilt pigg idag däremot, en rejäl fökylning har brytit ut, Hosta o hela skiten. Pallar inte.

Var förresten o kollade på Billys fotbollsmatch igår på kvarnängen. Dom mötte Haninge och det blev 1-1. GISSA VEM SOM GJORDE MÅLET! Billy såklart. Han är ju bara bäst!


Seg

Trött. Ska till Tove. Sen freja kanske. Orkar inte. Hej


Högläsning

Fan vad stressad jag är. Det är sjukt mycket ansvar att ha en klass helt själv! Mycket att planera innan man genomför. Allt måste ha en plan B. Efter lunch ska jag läsa en saga av Astrid Lindgren som heter Lustig-gök, och sedan pröva en modell av ett boksamtal och se hur det fungerar. Högläsning i helklass. Kan bli intressant att se hur många som sitter tysta och lyssnar.


Hårda bud

Har praktik hela veckan som vanligt, plus att jag ska jobba varje kväll. Och imorgon ska jag dessutom hoppa in som vikarie här, så det blir ju som att få betalt fast man praktiserar. Det är inte fy skam. Snart är det helg också. Då ska jag powerwalka varje dag med Pablo. Den här sommaren ska bli min o Pablos sommar!! hihi


Solat

Har haft en sjukt mysig grilldag i solen idag, bakishäng i gäng! Vi åt fläskytterfile, potatissallad, grönsallad, hallumi, tomater o färska champinjoner. Blev samma till middag, så mår typ illa nu. Kan inte äta det här på 3 år kanske. Föräten.


RSS 2.0