Förtydligande

Måste ju berätta om textilerna. Köpte en vit duk, de gröna gardinerna och sedan kökshanddukar som inte sns på bilden dårå.

Så ni vet. Ett hett tips är just den vita duken. För där fick man även med 4 tygservetter på köpet för endast 104kr. Riktigt fynd alltså.

Dödsfärden

Jag blev dunderförskyld o fick feber i lördags i har tamefan inte blivit ett dugg bättre sen dess. Har i princip legat hemma i 6 dagar och tänkte imorse att idag måstr jag väl ändå kunna gå ut lite försiktigt en stund. Tog en runda med Ebba i centrum men kände ganska fort att det var en dålig idé, jag snorar ju som en idiot och blev helt utslagen efter en kvart. Tur att jag fick skjuts hem, annars hade jag fan avlidit på kuppen.

Blev lite nya textiler till köket från hemtex hur som haver, kom något gott ur det hela så att säga.

Från och med idag ska jag vara hemma och inte ta ett steg utanför dörren tills på måndag. Om jag ens är frisk då. Herregud.









3,5 år senare

Läste nyss igenom dom senaste inläggen lite grann, såg att det var en hel del klagande på mig. Jag sitter liksom o klagar på att ha ett heltidsjobb som folk bokstavligen skulle DÖDA för, jag kanske ska vara tacksam istället. Så det vill jag bara passa på att säga i detta nu, att det ÄR jag. Jag är fruktansvärt glad att jag nått fram ända hit, fått jobbet jag alltid velat ha, eller i alla fall sedan gymnasiet då jag sökte in till lärarprogrammet. Det var då jag insåg att: "förskollärare är det ända yrke jag kan tänka mig att jobba som hela livet".
 
Och vilka motgångar jag har mött på vägen. Allt från att ha hamnat i helt fel umgänge, till att i princip ha gått vilse i skolan och inte hittat till varken föreläsnings- eller seminariesalar till att ha hoppat av, struntat i tentor, försökt göra tentor ändå och fått U osv. Kortfattat var det trögt i början men ganska fort kom jag igång. Men dom två första månaderna var jävligt tuffa ska jag säga, jag visste varken in eller ut. Jag hade verkligen tappat hoppet om att jag skulle klara skolan överhuvudtaget och planerade att hoppa av och hitta ett jobb fort som fan. Och det gick ju inte särskilt bra heller, det blev inga jobb sökta tror jag. Pappa framförallt peppade mig (på ett sunt sätt utan helvetestjat) att fortsätta skolan och det gjorde jag, och jävligt glad är jag för det. 
 
Sedan är nog inte jag den enda som möter motgångar i situationer som är helt nya för en. Jag hade ju ingen aning om hur det var att plugga på högskola, och fattade inte vilket enormt ansvar det var. På gymnasiet hjälpte ju lärarna en med allt verkligen, så är det verkligen inte när man studerar på universitet. Här vilar allt på ens egna axlar. Som tur är hade jag en kamrat i samma klass som också bodde i nynäs och som jag pendlade med som stöttade mig och hjälpte mig jävligt mycket. Hon hade lite lättare att hålla i fler trådar samtidigt än jag. Tur att sånna människor finns ibland!
 
I alla fall så beror väl mitt klagande på att jag är sjukt ovan att jobba heltid, att gå upp så pass tidigt som jag gör, att pendla så många timmar per dag, och ha ett sånt intensivt jobb som jag har. Det finns inte utrymme för andrum 1 sekund om dagen kan jag säga, förutom när man sitter på toaletten, och det är inget skämt. Förutom en rast på 30 minuter per dag är det ständigt full rulle, inte en lugn sekund. Men det är ju samtidigt det som är det bästa, att känna att man har ansvar över dussintals små liv och utmanas ständigt i ens förmågor och stresströsklar eller vad man säger. Även jag kommer få kläm på det här, klart att det är tufft i början, jag har ju inte koll på alla rutiner, förhållningssätt och regler än. Det kommer. 
 
Nu ska jag bara se till att bli frisk så jag kan komma tillbaka till kneget!
 
 

Lyckad kväll trots att hälsan svek mig

Jag hade sönder min mobil imorse så nu är det problem framöver. Kommer för det första inte kunna blogga från mobilen vilket säger sig självt, men jag uppdaterar ju ändå aldrig så det gör väl sak samma. Skärmen har lagt av totalt, men lyckades säkerhetskopiera ändå så det var ju tur. Får lämna in den det första jag gör på måndag efter jobbet! Om jag ens kan gå till jobbet på måndag, vaknade upp DUNDERförskyld idag, perfekt timing till min examensfest o allt. Satt som ett lik hela kvällen typ, har mått så jävla dåligt idag. När alla skulle dra ut så drog jag hem o slaggade istället liksom. Har säkert feber, vågar inte kolla upp, då kommer jag få panik o svimma o bli ännu sjukare. Bättre att inte veta helt enkelt.
 
Har haft världens bästa kväll ändå måste jag säga. Min morfar John från Kalix kunde närvara, han flög ner enda (eända ord jag inte kan stava till) hit för att fira mig o min examen, askul. Alla mina bästa personer var hos mig ikväll. Världens godaste buffé hade min brorsa fixat, mormor hade dukat hur fint som helst med vikta lila servetter, tulpaner o fina ljusstakar på bordet o så fick jag så himla fina presenter! Inte nog med det så höll min pappa tal också, det var kul o fint. 
 
Synd som sagt att jag inte hade tillgång till mobil för har ju inga bilder. Suger balle. Aja. 

Om jag inte blir pigg så fort jag kommer hem bara för det, som vanligt

Jag jobbade halv åtta till fucking sju idag. Har aldrig varit såhär trött typ, asså trodde jag skulle svimma på mötet vi hade på eftermiddagen. Min hjärna lägger verkligen av. Har svårt att formulera meningar och förstå meningar, svårt att sitta still. Vill bara gå iväg någonstans o slagga, skulle somna på 1 minut om jag blundade. När jag kommer hem ska jag gå och lägga mig på en gång tror jag, FYFAN vad skönt!


Livet är hårt

Fan vad slut jag är. Man hinner inte ha ett liv när man jobbar heltid ju, helt sjukt. Jag hinner aldrig bli pigg heller. Bara trött hela tiden. Sitter på tåget nu o gick upp för en halvtimme sen men känns som att min hjärna sover. Som en zombie. Fyfan..


Fel av mig

Eller kanske blir 11,5 timme sammanlagt? Bra jag är på matte.


Försa dagen avklarad!

Jag har förresten sånadär snea ögonbryn som Michaela Forni har, ni vet när det ena åker upp högre än det andra. Fast inte lika mycket som henne som tur är, det ser ju bara för roligt ut!

Har jobbat enda till nu. 07:30 till 15:45. Åker 05:55 och är hemma 17:35. Herregud. 12,5 timme. Jag dör!

Och jag som nyss skaffat gymkort också. Undrar hur mycket jag kommer palla gymma egentligen!


Astaggad för jobb imorrn!

Kolla hur ruttna mina naglar var innan alltså, helt sjukt. Kunde ju inte gå sådär till nya jobbet liksom. Barnen hade ju blivit rädda för mig!


NU GYM

Har drömt att jag försov mig (till nya jobbet) 10 ggr i natt, fan vilken mardröm. Så jag flög upp kl 8:10 så jag kan vara trött ikväll o somna tidigt. Nu sitter jag o äter frulle med Marre o ska snart ner o gymma med Ebba!!!!


H&M kan man alltid lita på!

Här är min nya klänning!!! Den satt verkligen asbra. Fast tog 1 storlek större än på bilden. Har 38 o mormor ville att jag skulle ha 42 HAHA. Fick bli en 40.


Fika

Jag har hittat en klänning till min examensfest!!!!


Dom har stavat Amanda fel...


Mitt arbete ligger uppe!

Gick inte så bra o googla. Finns nämligen en bok som heter "Insyn i waldorfskolan" så den syns ju före liksom. Men vill någon läsa så gå in på DiVA och sök på: En insyn i waldorfskolan så kommer mitt arbete upp :)
Update: HÄR är tydligen en direktlänk till mitt arbete :D Ni måste klicka på fulltext längst upp på sidan bara!
 

FATTA DRÖMMEN

Jag kom nyss till insikt vad min dröm är. Det är att bo i en lägenhet i innerstan. Eller snarare äga en lägenhet som jag också bor i såklart. Blir svårt för Bazze att vara utekatt bland alla bilar å tåg å taxi å bussar så får väl vänta 10 år tills Bazze är i katthimlen.
 
Fatta o ha värsta lägenheten mitt i city så när man har tråkigt kan man ba "eh jag går väl ut o shoppar då"
eller
"eh jag går väl en pw ute på djurgårn då"
eller
"eh jag går väl o sätter mig helt anonym på nåt café å ba glor då"
 
FATTA VAD SOFT!
 
Fast kolla här på Kungsholmen vad mysigt, fatta o bo här, här kan ju Bazze springa runt hur mycket han vill!
Och här kan man ju gå feta pw:s också som ni ser.

E ju ändå bara en frukt

Sitter på tåget på väg in till stan för o käka middag. So hungry I could eat a horse. Kanske blir lite hamburgerkött då. Haha kommer ihåg i skolan när killarna attackera hästtjejerna med sina antihästfascistpåhopp o ba "idag är det hamburgare Anna, då ska vi äta hästar" Hahahahahaha!!!! Det var en tjej som gick hem en gång för hon blev så lack.


Mobbad header

Hej. Alltså jag tog bort min header, den var så jävla fjortis att jag stod inte ut längre. Har hellre ingen alls. Men är det någon som har förslag på ny header så varsågod o kom med det!

Katastrof

Alltså ser ni mitt hår...? Det är ingen frisyr längre, ingen struktur, det bara hänger där. "Hänger som två gardiner" som mormor sa om mitt hår när jag var liten. Jag ville ha mitt långa, fina hår och hon ville att jag skulle ha kortklippt med lugg. Lol.

Synd att man är helt utfattig när man behöver göra naglarna o klippa sig som mest! Hårda bud.


Men först föreläsning!

Idag ska jag arkivera mitt examensarbete. Det betyder att man lämnar in det i lärarexpeditionen så dom kan arkivera det. Så kan vem som helst gå dit å ba "hej, jag vill läsa Amanda Gardelins examensarbete". Och igår la jag upp det på en databas som heter DiVA som gör att det finns tillgängligt digitalt också. Så om man googlar "en insyn i waldorfskolan" så kommer mitt arbete förhoppningsvis upp!

Jag är rädd bara att jag inte har tillräckligt med pengar på mitt utskriftskort så att jag kan skriva ut alla 36 sidor. För har jag inte det kan jag inte fylla på det heller, har nämligen -271,55kr på mitt konto.

Hann förresten både sminka mig och äta frukost idag! Riktigt ambitiös som går upp i tid alltså. Tack


Taxk själv!

Såg en felstavning när jag skulle laga middag. Dödsstraff på det! Men hade varit värre med en särskrivning i och för sig..


Fattig

Mina naglar håller på att fallera, ser ni utväxten? Var tvungen att måla över också för det guldiga började se lite slitet ut eller något. Vill såklart göra kompletteringsfyllning men har ju fan inte råd. Då får man se ut såhär.. Poor me!


Kollar Hide and seek. Helvete vad läskig

Vi har mumsat i oss så det står härliga till! Vill inte ens tänka på allt snackS vi har mofflat idag, mår illa då. Eller mår redan illa typ. Men vi har ju typ semester här ute på landet så då får man ju unna sig.

Sen blir det andra bullar. Måste komma i form som det brukar låta. Jag o Ebba ska skaffa gymkort, lite snygga vi kommer bli till sommaren! Magrutor osv. Wish us luck!!


(Skulle bli publicerat igår. Men nätverket därute var för segt)


Hörs vidare

Förra inlägget skulle ha postats igår, med en annan bild. Vad jobbigt att förklara. Men jag skrev ju att vi ska hämta Pablo "imorrn" och imorrn är ju idag. Och vi hämtade Pablo igår. Så vet ni iallafall..

Vi var ute i skogen idag jag o Pablo, i hittade bökad (?) mark av vildsvinen. Tre rådjur såg vi också. Kryllar av vilda djur här ute. Vi såg en älg senast vi var här. Så innan vi skulle åka hit den här gången sa morfar "du får ringa på direkten om du ser en älg!". Då ska han åka hit och skjuta den. Hans jaktlag har nämligen sin mark här. Coolt


Landet

Den här helgen är vi ute på landet o bara myser o äter gott. Har inte gått utanför dörren hittills, bara när kaninen ska matas. Den är så söt. Vill ta in den o pussa den men då dör den typ av värmeslag för att den är så van med kylan. Knas.

Imorgon blir det garanterat en pw iaf. Ska gå för idag också, så 2 timmar. Får se hur det går med den saken. Måste ju hinna innan det blir mörkt också, är ju det. Men vi sover ju hela dagarna. Får gå upp i tid imorgon helt enkelt. Tror vi ska hämta Pablo imorgon också. Har saknat honom.


Det blir balklänning

Kolla vilken fin ljusbur (?) vi köpte idag. Vi var i Farsta och shoppade med en till kompis, Martin hittade jättefina kläder som han ska ha på sig på min examensfest! Svarta jeans, skjorta och en kofta. Nu är det bara min outfit kvar! Vet inte hur fin man ska vara. Har ju kollat på klänningar men vet inte var gränsen går för vad som är för fint liksom. Men vadå, det är ju min examensfest, jag får väl fan ha på mig vad jag vill!


Skitsnack

Har ont i hela kroppen. Hoppas jag överlever. Sov länge idag men känner ändå för att sova redan nu. Ska ju upp tidigt så det skulle väl vara bra.

Mamma fyller år imorgon. Har köpt en asbra present till henne. Ska slänga upp bild imorrn. Eller? Jag lovar att göra det hela tiden men får aldrig tummen ur röven. Får väl se hur det blir. Nu ska jag läsa Femtio nyanser av honom. Sjukt bra.


Billigt på Nelly

Ska kolla Berättelsen om Pi snart på bio. Sitter i bion o spelar quizkampen, äger totalt just nu. Ibland har man flyt. Ska beställa en klänning från nelly ikväll tror jag som jag ska ha på min examensfest. Ska lägga upp bild sen :)


Lediga dagar <3

Sova till halv tolv. Äta fetaste frukosten. Mysa i soffan o kolla tv. Det är det bästa!


Morgonpromenad

Jag har svårt o fatta att jag snart är klar med skolan alltså, efter tre jävla år. Ännu bättre är det att jag dessutom fått jobb! Slutar skolan på fredagen och börjar jobba på måndagen.

Kommer behöva gå upp typ 05:30 o ta 05:55-tåget varje morgon så ska väl försöka vända på dygnet från och med nu och sluta sova till 13:00 på dagarna, inte bra.

I helgen ska jag jobba mina sista pass på mitt extrajobb där jag har jobbat enda sedan 2010. Kommer sakna det som fan :(


Bea <3

Jag har lärt mig göra egen bea. Gjorde det igår till nyårsmiddagen och den blev en fullständig succé. Det absolut största jag åstadkommit förra året.

Vi åt oxfilé & potatisgratäng, och det blev så mycket kött över så vi kunde göra en pyttipanna idag på det! Hade i potatis, gul lök, oxfilé, bacon & paprika. Och till det bea såklart.


Gott nytt år


RSS 2.0