Idag










Litet bildregn, alla från idag! Vi åt lunch/middag (kl 15 i alla fall) på Kroken idag, det var fint o mysigt där och dom hade got mat. Jag åt hamburgare och Martin åt Biff Rydberg. Efter det åkte vi till sorunda och fikade hos mormor o morfar. Mormor berättade lite om hennes grönsaksland, gud vad jag vill ha ett eget sådant i framtiden. Plantan med lila blommor är citrontimjan o jag ska få ett skott av den, hihi. 

Har planterat nya blommor i lådorna, penséerna som var där innan hade typ vissnat. Den sista bilden är på min blommande ormbunke som jag köpte i typ april eller något när jag o mormor o morfar var på trädgårdsmässan i älvsjö. Den är så himla fin! 

Och så ett nice filter på det


Ebba lockade mitt hår på kreta. Önskar jag kunde göra det på mig själv. Kan inte ens göra det på någon annan. Med plattång allså. Nån som har en youtubetutorial, länka gärna i så fall. 

Äntligen hittat neonrosa

Hittade DRÖMnagellacket på kreta. Sjukt fin färg <3 Precis så neonigt som jag vill ha det! 
Med blixt. Måste olja in nagelbanden när lacket torkat ser jag. 
Utan blixt

Sommarblommor



Tog bilen och åkte för att plocka blommor. Hade spottat ett ställe igår när jag o Martin var ute med Pablo vid norvik men hann inte plocka då så åkte tillbaks idag. Blåklinten och vallmon växte precis vid vägkanten på hamngatan, så hoppade ur bilen och plockade mig en bukett. Blåklint var min favoritblomma när jag var liten. 

Glad midsommar


Vi har plockat blommor o gjort egna kransar dagen till ära! Sjukt nöjd. Första gången jag gör en krans ens. 

Glad midsommar!


Det är faktiskt dåligt väder för att vara Kreta, en hel del mörka moln på
himlen. Hoppas jag kan bättra på brännan ändå, sista rycket nu ju, vi åker hem imorgon.  

Om tisdagen


Tavernan vi åt middag på igår uppe i bergen. Jag åt friterade calamares med pommes o tzatsiki.
Efter middagen gick vi en runda och utforskade gården lite. Ägarna till restaurangen hade alla möjliga djur, bl a dessa höns.
..och världens sötaste grisar!
Ebba ville gosa lite.
När vi kom hem gick vi till grannhotellet och drack drinkar. Jag beställde en pina colada som var allt annat än god. Drack inte ens upp halva. 
Köpte istället en San fransisco istället, den var grym. Med färskpressade apelsiner.


En eftermiddag i Chania





Vi shoppade, drack drinkar och åt middag. Det var sjukt mycket butiker och stånd att kika runt i. Handlade lite presenter till mormor o mamma o pappa osv. Souvenirer typ. Sedan några armband, bland annat det på bilden.

Det blir tidigt i säng idag precis som alla andra dagar. Då orkar vi upp tidigt imorgon. /Pensionären

Mer från gårdagen


Jag och Ebba klädde upp oss lite extra igår till zorbakvällen. Kolla vad fina vi är. Fick några bilder från Ebbas telefon igår senare på kvällen.
Här är dom vi reser med, Ebbas pappas familj. 
Jag och Ebba på en selfie.


Idag ska vi in till Chania igen för en shoppingdag. Vi ska äta middag där också. Vi var där igår men då var allt stängt, det var ju söndag. Tänkte inte vi på tydligen. Men nu vet vi ju hur man åker. 10 min med 21:an, 1,10 euro. Det är annat än hemma det.

Morgonstund har guld i mun

Idag vaknade vi vid nio och tog en lite längre promenad till Inka, en stormarknad. Eller liksom en stor affär, vad det nu heter. Typ som kvantum kanske. Vi handlade frukost och har precis ätit upp den. Jag plockade en frukostbukett på vägen också med nemesior bland annat. Utanför affären satt ett tjugotal fina fjärilar på en nemesiabuske. Så fint det var. 





Dag två på Kreta


Jag prövar "rolex"-klockor
Min papegoja som jag försöker lära säga "goddag"
Bajen is representing utomlands.
Vi entrar en grekisk afton på grannhotellet.
På grekisk afton i väntan på maten

Har äntligen hittat ett neonrosa nagellack! (i sverige) som jag målade idag

Utsikten från restaurangen
Jag och min San Fransisco


Kreta







En liten sammanfattning från gårdagen på kreta! Vi hann bada i poolen, i havet, äta lunch, middag och vandea runt lite i kvarteret. Vi hittade Lidl också. Dom kan man lita på. Nu ska jag gå och handla mig ett cyklop och sedan gå ner till stranden o snorkla.

Naglar


Såhär blev mina naglar jag gjorde igår. Så fina!!

Kalas

Igår hade jag kalas och bjöd på goda pajer, kakor, bullar, ost å kex o sist men inte minst marängsviss! Jag är nöjd med dagen och kvällen. Tack till alla som kom, jag hade skitkul!
Mamma och Bellis busar <3
Jag och kära Jossan. Tog inga fler bilder. Typiskt mig, så himla synd. 


Inbakad fläta

Gjorde nyss min första inbakade fläta.. PÅ MIG SJÄLV! Hur fan lyckades jag med det?! Har aldrig fattat hur man gör å aldrig testat heller knappt. Men nu gick det. Den blev ju lite trasslig o ojämn men är ändå inbakad, gud vad stolt jag är över mig själv. Ska sova med den här nu <3 


Naglarna

På söndag ska jag fixa mina naglar i haninge men var tvungen o köra en snabbrenovering igår allså, dom såg ju för hemska ut. 
Här är före - men efter jag hade tagit bort nagellacket som var till hälften bortnött typ.
Efter! Älskar färgen. 


Mina blommor

Här är ett urval av mina finaste blommor, örter o växter. Jag springer på kvantum stup i kvarten nästan o handlar blommor känns det som. Men det är ju så kul. Dessutom är det ju bara bra om man lyckas utnyttja varenda lilla kvadratmeter när man bor så här litet men har en sådan stor altan. Köpte ett litet balkongbord här om dagen på dollar store för 100kr och hämtade några plaststolar från förrådet. Vips så blev det en liten mysig matdel. Vi ska äta middag där idag i kvällssolen! Att sitta och äta vid "soffhörnan" är inte bekvämt, bordet är så lågt där och det blir jobbigt att böja sig så mycket när man äter. Där passar det bättre o sitta o chilla bara. 
Mina, eller snarare Martins tomatplantor. tror den högra är körsbärstomat och den vänstra någon gul konstig :) 
Har planterat ut massa örter i större krukor och ställt i fönsterbläcket. Dom har tagit sig bra. När man har tagit lite till matlagning så växer det bara ut igen efter några dagar.
Gräslök! 
Marockansk mynta. När denna växt på sig lite mer tänker jag skörda den och göra en ordentlig Mojito av den! 
Min fina ros jag köpte för bara några dagar sedan. Gud så fin den är.
Lite hängväxter. Det är någon slags zurfinia bakom som kommer blomma ut i massa små rosa blommor. 
En liten blomgrupp som står på gatustenar o lite andra stenblock. Det kommer bli en blommande ormbunke längst fram till vänster, bakom en lilja och dom andra är zurfinior. Typiska trädgårds/balkongblommor. 
Här är den nya lilla matdelen med bordet som jag köpte. Skitmysigt allså. 
Sofforna med bord som vi haft varje år. Vill pimpa upp med lite färggladare textiler, t ex roligare sittdynor i olika färger, finns asfina på indiska. 
Två buketter ihopsatt till en, från hötorget när jag var där o handlade igår med mormor. Hon är kung på att pruta allså. Det där + en sån där vit bukett (höstnånting) för 100kr. Inte dåligt. Man ska pruta precis innan dom stänger. Då får man bra priser :))

RSS 2.0