Påskafton

Vi firade Martin igår med marängsviss och lite extra sprit o skumpa. Vi gjorde piggelindrinkar till alla o bjöd på jäger. Det var mycket trevligt här hemma måste jag säga. Det blev dock blev tidigt i säng för födelsedagsbarnet, men det tackar vi för idag. Tänkte gå ut med Pablo snart i solen.

Bilden på påskmaten är ifrån mormor där vi var innan och åt, fan vad gott det var!


Hamnade i världens coolaste provrum

Vi shoppade i fredags för första gången på evigheter. Jag fick mersmak så måstr fan shoppa nästa helg också, bar lite grann. Behöver nya skor. Affärerna stängde så tidigt så hann inte kolla på allt.

Det bästa med o shoppa är ju att fika och äta mat. Den här gången åkte vi in försent så hann inte få ut så mycket av dagen liksom. Ska lätt ta typ 9-tåget nästa gång o glida runt hela dagen i fint väder. Fyfan vad najs!!


Överambitiös är att plåga sin kropp. Var rädd om din hjärna, slit inte ut den i förtid.

Kolla, jag är med på södertörns högskolas förstasida på sh.se. "Fråga en student" haha. Skippa föreläsningarna o sov istället, o läs bara innehållsförteckningen plus max 5 sidor till seminarierna.


Mitt hjärta är fullt med små Martins

Grattis prinsen på födelsedagen! Må du leva med mig i 100 år till.


Världens bästa mormor och morfar

Jag glömde min klocka hos mormor när jag var där på middag förra veckan, och jag har inte direkt haft bråttom och hämta den eftersom den låg i tryggt förvar.

Men så ringer hon mig typ varje dag å ba "heej amanda. tänkte du komma o hämta klockan idag?"
o jag svarar typ njae vet inte liksom. Nästa dag ringer morfar å ba "hejsan. vi tänkte bara höra om du skulle hämta klockan idag eller?" jag ba jag vet inte, vadåråå? "nej men vi tänkte bara. vi är hemma om du vill ha den. du kan komma när du vill."
Å jag tänkte typ jaja, jag tar den när jag har vägarna förbi.

Men så en dag när jag är påväg hem från jobbet så ringer morfar mig och frågar vart jag är, jag säger att jag snart är i nynäsgård o då vill han komma o möta mig, "ja, du ska få en sak av oss som jag tänkte lämna"

Och då visste jag direkt. Jag skulle få en påskpresent såklart. Så när vi möts kollar jag i blompåsen han håller i, o ba "ååh va fin!" osv. Sen efter en stund säger han: "ja, du vet, vi har ju velat att du skulle komma upp så du kunde få den här, det är därför vi var ringt och frågat när du ska hämta klockan."

Haha, herregud. Sådär har dom gjor förut också. Att jag inte fattade det.

Sen tillägger han: "och du ser den där påskliljan, tete a tete heter den. Den hann slå ut innan du kom, å mormor ville ju att du skulle få blomgruppen så att dom räckte ett tag över påsken, så hon gick o köpte en ny påsklilja o planterade där istället för den andra"

Asså åh. Finner inga ord. Ser ni vad snälla dom är.


Hund eller björn?

Jag har börjat övningsköra på trafikskola, har kört 6 st lektioner. Ska köra typ 5 till. Sen ska jag fixa alla prov i ett svep har jag bestämt mig för, o då har jag körkort till sommaren. Är sjukt taggad. Jag ska köpa bil också så jag kan köra till jobbet, ska bli såå skönt. Kan sova 1 timme längre varje morgon, kan ni förstå vad mycket tid jag sparar!!

Bilden har inget med texten att göra som ni kanske förstår. Men kolla vad söt han är.


Då sätter recepten igång igen då

Vi åt kyckling med ädelostsås i ugn igår.
Vet inte vad jag ska döpa det till.

Hade bröstfilé (fryst) som jag tog in i ugnen i ca 30 min med salt peppar och timjan.

blandade sedan 5 dl creme fraiche, 1/2 ädelost (såndär trekant), 2 vitlökar, chili flakes och en skvätt grädde som jag kokade ihop med lite salt och peppar. Hällde i det i kycklingen i ugnen plus 1 pkt hackad och stekt bacon. Sen kanske kycklingen var inne i 45 min till. Serverades med pommes och en sallad.

Det du behöver är alltså:

•1 kg bröstfile, ca 3-4 filéer

• 5 dl creme fraiche
• 1 dl grädde
• 2 vitlökar
• 2 tsk chilli flakes
• ca 1/2 ädelost (den där vanliga lilla från arla)
• salt
• peppar

• litte pommes med grillkrydda

Allt tar väl typ 1,5 timme med förberedelse osv






Nyklippt

Jag o Martin var nyss i haninge och klippte oss båda två, o jag gjorde naglar också. Fett skönt att få det gjort, har ju aldrig tid i veckorna. Har aldrig varit såhär nöjd efter ett frisörbesök heller.

Har förresten fått tillbaks min mobil, därför jag kan blogga :)


Gym

Det blir ju mest pladder osv. Men nu känner jag mig faktiskt helt slut, vi körde på hårt ändå verkar det som. Dog på sängen nyss med överkastet på. Måste borsta tänderna. Orkar inte.


Ikea är också kul

Sorry asså för världens sämsta uppdatering men livet hindrar. Är så jävla skönt att ha kommit fram till det här stället i livet när man har uppnåt det man har velat så länge och kämpat så mycket för. Nu har jag fast anställning liksom och ska bli så jävla skönt när lönen börjar rulla in efter att ha levt på studielån i 3,5 år. Går och dagdrömmer hela dagarna vad jag ska investera i och göra med mitt liv. Eller vårt liv rättare sagt. Jag vill ha nya gympadojjor, dator, blekta tänder, fin frisyr, körkort, bil, villa NU. Hehe jag dör. Men måste lugna mig lite, chilla på livet o spara pengar liksom. 
 
Lite instagram plock av vad jag har sysslat med på senaste tiden förutom att jobba. Var ett under att jag lyckades hinna göra naglar ens. Sen lagar vi mat hela tiden, det är skitkul. Ska bli kock i mitt nästa liv.

RSS 2.0