Vad är det för fel på folk?

Det kom in en tjej här i bibblan nyss som gick förbi mig med nån anställd före, hon hade frågat han om vart nån bok fanns så han skulle visa henne. Hon hade blå boomerangjacka, var typ 18 år, hade långt brunt hår, typ mjukiskläder som om hon kom från en träning och såg typ allmänt chillig och cool ut. Sen kläcker hon ur sig; "Har ni Justin Biebers självbiografi också?"
 
På 1 sek ser jag ner på henne så in i helvete. Vad är det för fel? Varför vill man veta massa om Justin Bieber när man är vuxen? Han är typ 15 o ser ut som 12? Som en lesbisk dessutom?
 
Jag blir fan lack
 
/Dramaqueen

Currykycklingpastaröra (annat namnförslag?)

Skapade en fantastisk god maträtt igår förresten, som jag glömde ta kort på. När jag tänker efter dock så kanske maten inte hade gjort sig på bild eftersom det var mest en röra. 
 
Jag fick inspiration från en gång i somras när jag, Martin & Daniel åt på en pizzeria i länna och Daniel beställde någon pasta-kycklingrätt som såg asgod ut, o jag smakade, o den var asgod! Så igår fick jag för mig att jag skulle laga den. Jag hade dock väldigt lite grädde kvar så gjorde en redning med mjölk o hade i, plus lite vatten o olja. 
 
Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer
Fusillipasta för 3-4 portioner
3-4 dl grädde
1/3 purjolök
1 morot
2 dl vatten
1 msk olja i pastan
1 msk olja + 1 msk smör till stekning
1,5 msk äppelmos
Salt, vitpeppar, svartpeppar, curry
Grönsaks- eller  kycklingbuljong
Såhär gör du:
  • Koka pastan al dente (alltså så den fortfarande är lite hård, typ 75% av kokningstiden)
  • Tärna kycklingfilé
  • Börja bryn kycklingfilén i smör&olja, krydda med salt, vitpeppar och curry. Ha i en skvätt äppelmos mot slutet.
  • Spara cirka 1/4 av vattnet, ha i buljongen, sänk värmen eller stäng av. Ha i hackad purjolök och skivade morötter och salt + svartpeppar.
  • När kycklingen står o bryner, ha i grädden i pastan. När kycklingen är klar (dvs inte röd inuti) ha i den i pastan o låt puttra tillsammans, krydda eventuellt mer salt o curry.
  • När pastan är mjuk och grädden är liksom inkokad i allt, då är det klart. Det ska vara krämigt, inte rinnigt.

Irriterande gubbe

Vaknade igen vid 11 så det blev försent att åka in till skolan i princip, gick ner till nynäs bibliotek istället, och precis som förra gången satte sig gubbjäveln brevid mig IGEN, han kom precis när jag hade satt mig. Han breder bara ut massa papper som han tittar på, springer runt, kommer tillbaka, tittar på sina papper igen, vad fan håller han på med? Det är sjukt störande. Han kan väl sätta sig någon annanstans än JUST HÄR?! 
 
Den här rosa tygväskan har han alltid med sig, full med tidningar o papper o vettefan, allt möjligt! Snart kommer han tillbaka från lånedatorn borta vid disken o ska börja breda ut sig igen..

Tidig morgon

Idag är jag uppe i gryningen minsann. Eller solen har ju inte ens gått upp. Har kokat kaffe och brett mackor åt min arbetande man. Skulle ju kunna gå ut på en pw eller göra mig iordning för att åka till skolan, men känner för att sova lite till och kolla på senaste hollywoodfruar.

Bitch please..

Jag fick en kommentar igår från någon som hette Maria och förmodligen skrev å Johanna Trencks vägnar, då hennes mail var angiven. Hon skrev att jag skulle ta bort en bild, för att endast den som har tagit bilden får använda den typ; "Hej Amanda, Vänligen ta bort bilden.." osv. Visste inte vem varken Johanna var, vilket inlägget var eller vilken bilden var. Inlägget hette "Ingen intressant dag" stog det bara. 
 
Jag sökte och sökte och det tog typ en kvart för att leta upp vilket inlägg och bild det ens handlade om, och när jag hittade inlägget såg jag att det var från mars 2009, och en bild från en tjej som var med i Sanningens Ögonblick i tv3, där hon visade sig vara ett riktigt as, vilket jag också skrev i inlägget, haha. Det kom fram från den här lögndetektorn att hon inte älskade sin sambo och massa annat taskigt. Värsta golddigern, tror hon var typ hobbymodell och lite sånt också.
 
Så nu har alltså hon suttit och läst igenom min blogg, hittat en bild på henne själv där jag smutskastar henne och ber mig ta bort bilden för att det tydligen är olagligt att lägga upp bilder man inte själv tagit eller något? Sen skrev hon att jag kunde höra av mig till ett norskt nummer om jag hade några frågor, haha. 
 
Lägger in kommentaren här så får ni se :)
 
Maria ([email protected]Om:
IP: 176.11.61.82
Hej Amanda, 

Vänligen radera den här bilden eftersom endast fotografen har rätt till publicering av bilden. Du är välkommen att ringa om du vill ha mer information. Mvh tel:  0047 406 453 83
 
/Drama Queen

Finns typ 1000 lediga förskollärarjobb

Har sökt samtliga jobb i 2 kommuner, sammanlagt typ 10 st :) Kom nyss från en intervju och hoppas på att få komma på fler! Intervjun var kul faktiskt.


Aldrig får man vara ifred

Sitter nere i nynäs bibliotek och skriver idag, blev för sent att åka in till skolan då jag sover så hiskelligens(?) länge på dagarna. Har kommit igång nu känner jag men fyfan vad mycket det är att hålla reda på alltså. Hjärnan går på högvarv.. Trodde jag skulle få sitta i fred här nere men tyvärr kom det en jävla gubbe och satte sig brevid mig nyss (!?) Det står två skrivbord brevid varandra och jag hade brett ut mig över båda för att jag har så många böcker, väskor, jackor, datorer, mobiler, pennor, papper osv. Men han skulle prompt sätta sig brevid. Vad i helvete säger jag bara.
 
Såhär mycket har jag skrivit! Det man inte kan tro är att det ska skrivas minst 20 sidor till... Wish me luck!

Tacos

Åt precis upp, höll på att få en blackout, så mätt är jag. Gjorde min första egna guacamole idag! Väldigt lätt:
2 dl creme fraiche
2 avocado
1 vitlöksklyfta
Cayennepeppar
Salt

Gott


Åka tåg plugga äta plugga åka tåg äta sova

Idag skrev jag faktiskt ganska mycket på uppsatsen. Frågan är bara om det jag har snöat in på nu är relevant för mitt arbete eller inte. Inlämningen av förstautkastet är på fredag så får se efter det vad min handledare och gruppkamrater tycker!


Fortsätter med ett recept till då..

Lax i ugn med kall sås!!!

Skvätt några droppar olivolja i en ugnsäker form och placera önskat antal laxfiléer brevid varann.

Krydda med citronpeppar, salt & chiliflingor, örtmix, häll i 1-3 dl vatten ifall spad önskas. Grädda i mitten på 200•c.

Hacka 1 gul lök & ca 1/3 purjolök och strö över eftet ca 10-15 min, blir bränt om det läggs i från början.

Sås (ett alternativ för romsås) 2 dl creme fraiche, 2-3 tsk majonäs, 1/5 tsk ketchup, 1 tsk senap. Rör ihop och ha i bostongurka el hackad smörgåsgurka, rödlök, ev. ärtor. Krydda med salt & peppar

Serveras med kokt potatis!


Stadig frukost innan ba

Det ringde nyss en förskolechef som hade läst min ansökan och blev genast intesserad tydligen! Så jag ska få komma på intervju redan nästa vecka. Är livrädd.. Det är ju lätt att sitta o skriva ett personligt brev som låter bra, nu gäller det att kunna live performance så att säga. 

Från mörkblond till ljusblond (OBS! inte i kronologisk ordning!)

Såhär har min hår-resa sett ut på den blonda delen!
 
2011 april
2011 maj
2010 dec
2010 okt
2010 juni
2010 juli
2009?
Som det är på den näst sista vill jag har tror jag, fast ändå lite mer åt det kalla hållet, det är ganska gult där.

Platinum Blonde

Den här hårfärgen vill jag ha.. Skulle passa perfekt nu till höst&vinterslasket, lite uppiggande sådär. Måste självklart gå till frisör, det här är inget man gör hemma eller...? Jag o Ebba har gjort sånt på varann med plastmössa med hål i men det är ett jävla jobb alltså...
 
Fint va :)

Project runway eftersnack

......
...Måste vara det sämsta som gjorts inom tv!

Inget mer chips

Jag kommer aldrig iväg till skolan före 13 typ. Kommer inte upp på morgnarna, så jävla morgontrött alltså. Jag säger varje kväll "imorrn SKA jag upp tidigt" så stället jag klockan på 9:15, som inte ens är tidigt, sen stänger jag av alarmet och vaknar igen vid 10:30 typ.

Men sprang imorse iaf, typ 5 km ungefär, tog 20 min. Runkeeper räknar fel, den sa att jag hade sprungit 1 mil typ. Jag ska springa imorrn också. Måste sätta fart på fläsket, har gått upp ganska mycket i vikt. Typ 6 kg :)

Påväg till skolan nu iaf. Ska plugga sönder.


Baconpaj

Denna paj har jag och mormor kommit på receptet till. Jag testade att laga den igår och den blev jättegod!

Man kan ju göra på olika sätt men jag använde dessa ingredienser!
2 pkt bacon
1/3 purjolök
1 dl sockerärtor
1 förp ostsås (kelda? eller nåt)
7-10 körsbärstomater
Örter (t ex persilja & oregano)
Pajdeg: 125 g smör, 2 dl mjöl, 2-3 msk vatten. Hacka smöret i små bitar och knåda ihop till en deg med en gaffel men helst händerna, gaffel suger. Knåda ut degen i en pajform, sätt folie i kanterna så degen inte ramlar ner, hacka hål med en gaffel i botten och förgrädda i ca 10 min på 200•c.

Stek bacon, purjolök o ärtor o krydda efter smak. Jag hade peppar och örtagårdsmix. Lägg i röran i pajformen, häll sedan på ostsåsen. Lägg på halva tomater och örter. In i ugnen i typ 40 min kanske på 200•c.


Ingen har kollat konstigt på mig här varken idag eller igår för att jag håller på med mobilen.

Jag sitter i en skola och väntar på en lärare som jag ska intervjua. Håller självklart på med min mobil som vanligt när man inte har något att göra.

Och då.
Från ingenstans..
Kommer en kärring fram till mig och säger "du.. jag måste bara säga.. eh det är mobilförbud här, så du vet.. ifall någon kollar konstigt på dig eller så."

"hehe, aaha okej. mmm." svarar jag. Sen går hon bara iväg. Jag lägger ner mobilen i 1 minut. Tar upp den igen.

Jag undrar bara; ska deras mobilförbud drabba mig som besökare när jag sitter utanför ett kansli i en korridor? Skoldagen har ju liksom slutat.


Follow då


Slarvbloggning

Var i Hökarängen och gjorde en intervju nyss, fan vilken fin skola det var. Jag vill bo där i krokarna. Har förresten gjort det en sommar. Det är fint där. Nu ska jag hem och transkibera.


Missta mig inte för något fascistiskt nu

Idag slapp jag turken skrikandes i örat. Men tro inte att jag har ro för det. För ny nu sitter det en asiat och pratar asiatiska. Dock inte lika retande.. Har ju mina hörlurar.


Flygande jakob

Sås: Hälften grädde hälften chilisås beroende på hur mkt man gillar sås. Jg hade typ 3dl av varje, möjligen lite mer grädde än chilisås. Sen en skvätt tabasco, lite tomatpuré o sen cayennepeppar.

Kyckling: Bryn bröstfileer, typ 3-4 st, krydda efter behag, jag hade salt&peppar. Stek sedan bacon.

Lägg i kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll i såsen och lägg på skivad banan, bacon och jord- eller cashewnötter.

Serveras med jasminris och grönsallad


Har hört att denna är bra :)

Köpte denna bok idag på den där lilabokaffären som alltid finns på tågstationer. Pocket shop typ.


Turkiska är ett jobbigt språk.

Det är fett irriterande att sitta på tåget och höra någon med pipig röst sitta och prata turkiska i typ 30 min i sträck. Jag har ju till och med vänt mig om, mött hennes blick och gett en högljudd suck. Men hon vägrar sänka rösten.


Posar

God morgon. Vaknade upp idag och kände mig otroligt krasslig. Har känt av att en förkylning har varit påväg o nu är jag helt hängig och dan. Är fett trött och mina ögon är svullna.

Ska in och göra en intervju med en lärare på en Waldorfskola nu, i Drottningholm, det ligger i Bromma. Ska inte vara där förrän 14:00 men var tvungen att åka 11:40. Vilken tid det tar alltså.


Bio

Jag käka 3rätters: falafel, kyckling&kebab tallrik med tomatsås, vitlöksås o bea på det. Martin åt 1 sushirulle. Lille myran. Okej 2 rullar kanske.


Naglar

Kompletteringsfyllde mina idag. Tycker den här färgen är fantastisk.


Går ganska trögt för övrigt. Har skrivit 2 stycken o ska skriva 30 sidor

Jag har börjat mejla runt lärare och frågat dem om de vill ställa upp på intervjuer för mitt examensarbete. Än så längr har jag fått 1 napp, hoppas jag kan träffa henne idag.

Ska skriva om Waldorfskolan om jag inte sagt det. Dom fokuserar mycket på konstnärliga inslag i undervisningen pch har inga läroböcker, utan gör sina egna. Intressant.


Har 1 trogen läsare iaf..

Det är tydligen bara Ebba som läser min blogg.. ANNARS BEVISA MOTSATSEN!!!


Sover man ens tillsammans då?

Eller vad säger ni? Låter ju fett efterblivet? 

Bad updating

Dålig uppdatering.

Har ju inget o skriva om antar jag. Bara skola, plugg, städa, städa, städa, klaga, gå ut med Pablo, laga mat, diska, blablabla. Pallar inte.
Var iof med Ebba idag. Vi tog en pw. Så det var ju lite kul för omväxlings skull.

Men i helgen hade jag rätt kul iallafall. Sjöng kareoke på tammys i fredags med Daniela, vi rocka loss totalt! Haha, det är svinkul o sjunga! På lördagen var jag hemma hos Tove med Ebba o Pablo, vi skvallrade och snackade skit. Ja ba älskare.


Kycklinglasagne


Tomatsoppa
Zuccini
Mozzarella
Kyckling + pesto

Sjud soppan och krydda med t ex oregano & salt
Tärna kycklingen (ca 3-4 fileer) och stek med salt & peppar, ha sedan i en burk pesto

Häll i en del av soppan, lägg i lasagneplattor
Lägg i kycklingpesto, zucciniskivor, mozzarellaskivor
Nytt lager plattor
Värva
Sist plattor+soppa+mozarella

Förklarade jag bra?


Börjar få långt hår och utväxt

Dags att färga o klippa sig med andra ord.


Fräsch

Haha fick detta sms av Martin nyss.. Pablo får nämligen kiss på sig själv när han kissar. Hans snopp siktar liksom strålen på frambenet.. Vad ska man göra åt det? Får duscha han varje kväll typ.

Fett skönt med vinst igår btw, 1-0 mot ifk värnamo, nu halkar dom ner en serie förmodligen, stackars dom.


Hoppas ingen märker

Märkte på tåget att jag tagit på mig linnet ut och in. Kul.


DW

Promenad med Pablan. Inget flås denna gång utan lagom tempo. Ingen PW med andra ord.

Jag håller för övrigt på att finslipa ett mejl till någon rektor över alla förskolor i nynäshamn, typ en ansökan. Ska bli kul att se vad han svarar!


Grattis Bazil 3 år

LOVE YOU SO MUCH


On my way to school som vanligt

Har försökt ta en bild på mig själv nu på tåget, men dom blir inge bra. Får för runda kinder. Som en liten tjockis!

Det här kommer från och med nu och ett tag fram över bli en censurerad blogg. Bara mina bra sidor ska redovisas. Fast så har det ju å andra sidan varit ett tag nu. Mest för att jag numera bara har bra sidor, hehe.. Mina dark sides is soon to be gone. Here comes the proper duktiga plugg-Amanda fram. Varsågoda.

/Yrar i tröttmössan


RSS 2.0